Crystal Dream 20 Years Of Rock ‘n Roll

Zaterdag 2 maart 2013 viert Crystal Dream haar 20 jarig bestaan met een exclusief jubileumconcert in een uitverkochte Drucultuurfabriek in Ulft!

20 jaar Crystal Dream geschiedenis verpakt in een fantastische show met pop- rocksongs uit de hedendaagse hitlijsten, aangevuld met smaakvolle klassiekers en eigen werk van nul tot nu.

Crystal Dream, opgericht in 1993, ontleent haar naam aan de film ‘Harley Davidson and the Marlboro Man’. De oprichters Marcel Geven en Gerwin Ruesink kennen elkaar al vanaf de kleuterschool. Op zestienjarige leeftijd spelen ze samen in hun eerste schoolbandje. Na een kort samenwerkingsverband spelen de beide heren in diverse rockbandjes in het clubcircuit. Ze verliezen elkaar echter niet uit het oog. Als het zoveelste bandje weer eens sneuvelt, besluiten ze het op een andere manier aan te pakken. In de zomer van '92 liggen de plannen op tafel voor het oprichten van een rock-coverband. Een oude schuur wordt omgebouwd tot oefenstudio en er wordt hard gewerkt aan repertoire en het zoeken naar muzikanten.

Maart '93 is de club compleet en heeft de band genoeg repertoire om een volledige show neer te zetten. De basis voor Crystal Dream is dan gelegd. Het illustere vijftal kiest niet voor het doorsnee cover-repertoire en voorziet de meeste songs van nieuwe arrangementen. De populariteit en het aantal optredens stijgt en regelmatig staat de band in het voorprogramma van binnen- en buitenlandse top-acts. Crystal Dream werkt zich in minder dan vijf jaar op tot één van de meest toonaangevende coverbands van Nederland en weet met haar energieke shows veel mensen te overtuigen.

In deze periode heeft de band maar één doel voor ogen: de beste pop- rockcoverband worden van Nederland.

Crystal Dream scoort in ’96 een regionale hit met het nummer ‘Bevroren Emotie’ en brengt in 20 jaar tijd 4 singles, 3 live albums met covers, 2 studio albums met eigen werk, 2 roadmovies en 7 videoclips uit.

Crystal Dream verzamelt tijdens de 20 Years of rock ’n roll een arsenaal aan uiteenlopende wapenfeiten! De band speelt o.a. in de Ahoy, Paradiso, Stadion De Vijverberg, op de première van Anton Corbijn’s ‘The American’ tijdens het Film By The Sea Festival, tijdens een studentenstaking op het Museumplein in Amsterdam voor ruim 8000 studenten, het Oerolfestival, Retropop, speelt regelmatig in het voorprogramma van binnen- en buitenlandse artiesten en is een graag geziene act op festivals, events, in feesttenten en de meest toonaangevende uitgaansgelegenheden van Nederland.

Begin 2010 maakt Guus Meeuwis, in de uitzending Evers Staat Op (Radio 538), bekend dat Crystal Dream het voorprogramma verzorgt tijdens de Guus Meeuwis Groots met een zachte G Stadionconcerten in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en het Philips Stadion in Eindhoven.

Met een strakke performance zet Crystal Dream, tijdens de vier uitverkochte stadionconcerten, een goede sfeer neer en weet daarmee, per optreden ruim 30.000 bezoekers te overtuigen.

Maart 2011 vliegt de band naar Singapore op uitnodiging van de Nederlandse Gemeenschap voor een éénmalig optreden in Club Holland tijdens de 90th Anniversary Reunion van De Hollandse School.

In de aanloop naar het jubileumconcert wordt de song ‘Just the way you are’ uitgebracht als anniversarybonustrack. Live weet Crystal Dream regelmatig haar publiek te verrassen door covers te voorzien van nieuwe arrangementen en haar karakteristieke geluid, maar het is voor het eerst dat zij een cover opneemt en uitbrengt.

Verder brengt de band originele songs en een aantal nooit eerder uitgebrachte bonustracks uit de periode ‘96 t/m ’05 als remaster uit.

Crystal Dream heeft uiteenlopende muzikale paden bewandeld en elke move, verandering of zoektocht was de moeite waard en bracht ons dichter bij onszelf. Aldus Crystal Dream