Blog Img

Crystal Dream - Biography

Crystal Dream is een pop- rockduo met Marcel Geven op zang en Gerwin Ruesink op gitaar.

Crystal Dream, opgericht in 1993, ontleent haar naam aan de film ‘Harley Davidson and the Marlboro Man’. De oprichters Marcel Geven en Gerwin Ruesink kennen elkaar al vanaf de kleuterschool. Op zestienjarige leeftijd spelen ze samen in hun eerste schoolbandje. Na een kort samenwerkingsverband spelen de beide heren in diverse rockbandjes in het clubcircuit. Ze verliezen elkaar echter niet uit het oog. Als het zoveelste bandje sneuvelt, besluiten ze het op een andere manier aan te pakken. In de zomer van '92 liggen de plannen op tafel voor het oprichten van een rock-coverband. Een oude schuur wordt omgebouwd tot oefenstudio en er wordt hard gewerkt aan repertoire en het zoeken naar muzikanten.

Maart '93 is de club compleet en heeft de band genoeg repertoire om een volledige show neer te zetten. De basis voor Crystal Dream is dan gelegd. Het illustere vijftal kiest niet voor het doorsnee cover-repertoire en voorziet de meeste songs van nieuwe arrangementen. De populariteit en het aantal optredens stijgt en regelmatig staat de band in het voorprogramma van binnen- en buitenlandse top-acts. Crystal Dream werkt zich in minder dan vijf jaar op tot één van de meest toonaangevende coverbands van Nederland en weet met haar energieke shows veel mensen te overtuigen.

Crystal Dream scoort in ’96 een regionale hit met het nummer ‘Bevroren Emotie’ en is regelmatig te horen en te zien op de landelijke, regionale en lokale radio- en tv-zenders. De band brengt in 30 jaar tijd 4 singles, 18 bonustracks, 3 live albums met covers, 3 studio albums met eigen werk, 3 EP’s, 2 roadmovies, 35 videoclips en een album onder de naam Ciao Diablo uit. Daarnaast levert zij een bijdrage aan songs van o.a. DJ Coone en DJ Roel Salemink ‘Sunshine’ (Huntenpop Anthem).

Crystal Dream verzamelt tijdens de 30 Years of rock ’n roll een arsenaal aan uiteenlopende wapenfeiten! De band speelt o.a. in de Ahoy, Paradiso, op de première van Anton Corbijn’s ‘The American’ tijdens het Film By The Sea Festival, speelt regelmatig in het voorprogramma van binnen- en buitenlandse artiesten en is een graag geziene act op festivals, events, in feesttenten, het clubcircuit en de meest toonaangevende uitgaansgelegenheden van Nederland.

Crystal Dream speelde in het voorprogramma van o.a. Ilse de Lange, UB40, Douwe Bob, Waylon, De Dijk, Golden Earring, Normaal, Alvin Lee, Van Dik Hout, Nielson, Niels Geusenbroek, Krystl en Guus Meeuwis.

Begin 2010 maakt Guus Meeuwis, in de uitzending Evers Staat Op (Radio 538), bekend dat Crystal Dream het voorprogramma verzorgt tijdens de Guus Meeuwis Groots met een zachte G Stadionconcerten in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en het Philips Stadion in Eindhoven. De band weet tijdens de vier uitverkochte stadionconcerten met haar performance de ruim 135.000 bezoekers te overtuigen.

Maart 2011 vliegt de band naar Singapore op uitnodiging van de Nederlandse Gemeenschap voor een éénmalig optreden in Club Holland tijdens de 90th Anniversary Reunion van De Hollandse School.

Crystal Dream groeit uit tot een veelgevraagde en doorgewinterde live-act van formaat en kenmerkt zich door haar sterke live-reputatie en weet als geen ander hoe je een boeiende en energieke show neer kunt zetten. De band voorziet covers van een eigen karakteristiek geluid waarmee zij iets extra's weet toe te voegen aan de originele nummers.

Het songmateriaal bestaat uit moderne pop- rocksongs uit de hedendaagse hitlijsten, aangevuld met smaakvolle klassiekers. Crystal Dream is een goed geoliede machine met een authentieke sound, die zowel muzikaal als met interactie hoog scoort. Wars van trends en hypes is Crystal Dream een band die met jeugdige eigenwijsheid haar eigen koers vaart, daarmee veel successen heeft geboekt en het live-circuit blijft verrassen.

Enthousiasme, gedrevenheid en het streven naar vernieuwing zijn ingrediënten die deze eigenzinnige band 3 decennia op de weg houdt en er telkens weer in slaagt om van 'nu' te zijn. Eigenschappen die bewezen worden door een gezonde agenda en een grote populariteit die Crystal Dream geniet in alle delen van het land.

Begin 2020 maakt de band bekend te stoppen als viermansformatie en gaat verder als duo waarmee zij opnieuw uiteenlopende successen boekt.

Tijdens het 30-jarig jubileumconcert kondigt het duo aan direct na het jubileumconcert definitief te stoppen.