Crystal Dream Singapore Experience . 2011

Woensdag 23 maart 2011 vliegen de bandleden van Crystal Dream, op uitnodiging van de Nederlandse Gemeenschap, naar Singapore voor een éénmalig optreden in Club Holland tijdens de 90th Anniversary Reunion van De Hollandse School.  

Woensdag 23 Maart - Schiphol

De zon schijnt, de vibe is goed en de band maakt zich op voor een een twaalf uur durende vlucht in een Boeing 777 naar Singapore. De band vermaakt zich prima en wordt goed verzorgd door de Blue Lady’s van de KLM!

Donderdag 24 Maart - Singapore

In de namiddag landt het vliegtuig en zet Crystal Dream voet op Singaporese bodem.  

Bij de uitgang wordt de band opgewacht door Joris en driver Peter alias Mr. Myagi. Tijdens de rit naar het New Park Hotel on Kitchener Road raakt de band direct onder de indruk van de enorme metropool.

Onder het genot van een Tigerbiertje krijgt de band in de lounge van het hotel een spoedcursus Singapore en geniet die avond van de lokale gastronomie in het nabijgelegen Hawke Centre.

Na het diner op verkenning in het nabij gelegen Little India. Wat direct opvalt is de gemoedelijke sfeer, de lage gebouwen, marktkraampjes op elke straathoek, mannen in gewaden, moskeeën en erg veel kleur. Die avond vindt er een belangrijke cricketwedstrijd plaats. Dikke rijen mensen bij een kroeg staren naar een tv om de match te zien.

Vrijdag 25 Maart - Marina Bay Sands

Clarke Quay en Boat Quay vormen zeer populaire toeristische centra in Singapore. De lunch wordt genoten in een saladbar en de omgeving wordt uitgebreid verkend.

Na een korte rondleiding bij Club Holland en overleg met de deelnemende partijen brengt Mr. Miyagi de bandleden naar Marina Bay Sands voor een bezoek aan Sky Park.

Sky Park is niet de filmset van Star Trek maar het nieuwste staaltje top-architectuur. Drie kolossen van ieder 200 meter hoog zijn de dragers van een immens dakterras. Bovenop vind je naast het overweldigende uitzicht een heuse botanische tuin, een zwembad en tal van restaurants.

De band geniet haar diner aan de boulevard in Clarke Quay en heeft telefonisch interviews met Optimaal FM en Radio Gelderland. De band struint die avond langs diverse terrasjes en kijkt haar ogen uit! Zelden zoveel themakroegen, dancings en livemuziek op één plek gezien.

Op weg naar Boat Quay zingt Marcel het nummer One met een straatmuzikant en een eindje verderop klinkt rockmuziek uit The Jambar. De leden bestellen een biertje en een half uur later staat Crystal Dream haar eerste miniconcert te geven in Singapore! Een bijzondere ervaring en een mooie opwarmer voor de zaterdag.

Zaterdag 26 Maart - D-Day

Na een stevig ontbijt nog even luieren aan de pool. Rond de middag staat Mr. Miyagi klaar om de bandleden naar Club Holland te rijden. De vibe is goed en de band is er helemaal klaar voor!

Samen met de gasten beleeft Crystal Dream een topavond! Er is volop energie, het optreden loopt als een trein, de aanwezige gasten gaan uit hun dak en Meester Joris vraagt, ten overstaan van alle aanwezigen, zijn vriendin ten huwelijk. Na afloop wisselen de bandleden, onder het genot van een drankje, ervaringen uit met de aanwezige gasten.

Oh what a night!

Zondag 27 Maart - Sentosa

Ontwaken, relaxen, lunchen aan de pool en overleg voor een foto- videoshoot en het avondprogramma.

Na een rivercruise gaat de trip verder naar Sentosa Beach waar de band het diner geniet bij de Tanjong Beach Club in een filmische setting en een waanzinnig uitzicht. In Chinatown worden souvenirs gekocht voor het thuisfront. In Temple Street, Pagoda Street en Mosque Street zijn nog veel traditionele winkels en koffieshops te vinden.

Op de terugweg passeert de band de oudste Budha- en Hindoetempel van Singapore en ontmoeten zij de Bulgaar Emile. Hij vergezelt de band tijdens haar tocht naar een afzakkertje in één van de vele kroegen van Boat Quay. Emile vertelt prachtige verhalen over zijn ervaringen als Second Engineer op een vrachtschip welke de komende week langs Hong Kong, Manilla en Shanghai voert.

Laat op de avond wordt in een bluescafé door Rues en Marcel op drums nog even gejamd met een lokale bassist en een Amerikaanse topzangeres. Crystal Dream rockin’ the blues in Singapore!

Maandag 28 Maart - Speedsightseeing Singapore

De laatste dag staat de band een druk programma te wachten.

Na de lunch bij Club Holland brengt de band een bezoek aan de Hollandse School die openheid, respect en passie uitstraalt, waar leren leuk is en het leerproces van het kind centraal staat. Dit is duidelijk zichtbaar aan de rust die de kinderen uitstralen. Het bezoek maakt een diepe indruk!

De band trapt een balletje op het sportveld en brengt een bezoek aan de klas van Meester Joris. Op het digibord beelden van Crystal Dream tijdens de Guus Meeuwis Stadionconcerten. De kinderen mogen vragen stellen die de band doet beseffen hoeveel prachtige momenten zij de laatste jaren heeft meegemaakt.

In de namiddag wordt een ware aanslag op de reserves van de bandleden gepleegd door een korte maar indrukwekkende jungletocht en maakt op de valreep nog een tropische regenbui mee.

De volgende halte Orchard Road telt zoveel Shopping Malls dat het je hier echt dagen achter elkaar nieuwe winkels kunt ontdekken. Hier trakteert Esther 'De Buuf' de bandleden op een Japans Koekje en blijkt een ware delicatesse. Het Laatste Avondmaal is wederom erg gezellig waarbij alle ervaringen van de laatste dagen nog eens worden uitgewisseld en wordt geproost op een waanzinnige tijd.

Last night in Singapore.

Dinsdag 29 Maart - Back Home

De vlucht terug naar Nederland verloopt prima! De bandleden vervelen zich geen moment en laten zich wederom flink verwennen door de Blue Lady’s van de KLM. Acht uur ‘s ochtends landt het toestel veilig op Nederlandse bodem.

De zevendaagse trip heeft een onuitwisbare indruk op de bandleden gemaakt!

Big Tnx & Hugs! Anneke, Joris, De Hollandse School, Club Holland, Peter 'Mr. Miyagi' & The Buscompany, The Blue Lady’s, KLM, John Weijel, Esther ‘Buuf', Sandra, The Showcompany, De kinderen en het personeel van De Hollandse School, Crazy Taxidriver and all the people at Singapore who made a dream come true!