Ciao Diablo (Sideproject) Lovers & Demons . 2013

Ciao Diablo is een spiegeling van gedachten en emoties vertaald naar muziek, teksten en creatieve uitspattingen in zowel beeld als geluid. De songs van Ciao Diablo hebben een donker, krachtig maar vooral energiek karakter.  

De muziekstijl van Ciao Diablo is een mix van energieke pop en alternatieve rock.  

Begin 2007 beginnen Marcel en Rues, afzonderlijk van elkaar, met het schrijven van nieuw songmateriaal. Kort na de start experimenteren beide heren in de studio op zoek naar een sound die past bij de losse stukken tekst en muziek.  

Voorjaar 2008 huren Marcel en Rues een appartement in Noordwijk, leggen het songmateriaal naast elkaar en beginnen direct met de opnames van een aantal songs. In de maanden daarna wordt de basis gelegd voor zo’n 18 songs.  

Met het demomateriaal wordt in 2009 begonnen met de officiële opnames van 12 songs. Marcel en Rues, nemen de volledige productie voor eigen rekening en spelen alle instrumenten zelf in m.u.v. de bas die wordt ingespeeld door Nathan Meinen.  

Eind 2011 vertoeven de heren een aantal dagen in Berlijn om inspiratie op te doen voor het artwork van o.a. de website en de liveshow.  

November 2013 wordt het album gereleased tijdens de 3voor12 clubavond XXL in de popzaal van de DRU.  

Het album bevat pakkende en sfeervolle nummers voorzien van een heldere sound, rauwe gitaren, gecombineerd met opzwepende drums, stuwende baslijnen, ‘Old School’ synths en krachtige vocalen.  

De songs van Ciao Diablo kenmerken zowel diepgang in de muziek als in de teksten. Marcel en Rues blijven dicht bij het gevoel en daarmee dicht bij zichzelf.

Lovers & Demons >> Listen on Spotify