Crystal Dream - History

There's a new drug out there called Crystal Dream. You don't shoot it, you don't smoke it, you don't snort it. Apparently, you put it in your eyes, and it tells you lies.

Inspired by the 1991 movie Harley Davidson & The Marlboro Man, starring Mickey Rourke and Don Johnson.

We started a band in the spirit of trust and playful rebellion at the heart of this classic movie. Freedom and a no-nonsense attitude. From the beginning Crystal Dream sets its own course with a unique character.

It's better to be dead and cool than alive and uncool!

Crystal Dream, established in 1993

De Beginjaren - 1993 t/m 2001

Crystal Dream, opgericht in 1993, ontleent haar naam aan de film ‘Harley Davidson and the Marlboro Man’. De oprichters Marcel Geven en Gerwin Ruesink kennen elkaar al vanaf de kleuterschool. Op zestienjarige leeftijd spelen ze samen in hun eerste schoolbandje. Na een kort samenwerkingsverband spelen de beide heren in diverse rockbandjes in het clubcircuit. Ze verliezen elkaar echter niet uit het oog. Als het zoveelste bandje weer eens sneuvelt, besluiten ze het op een andere manier aan te pakken. In de zomer van '92 liggen de plannen op tafel voor het oprichten van een rock-coverband. Een oude schuur wordt omgebouwd tot oefenstudio en er wordt hard gewerkt aan het repertoire en het zoeken naar muzikanten.

Maart '93 is de club compleet en heeft de band genoeg repertoire om een volledige show neer te zetten. De basis voor Crystal Dream is dan gelegd. Het illustere vijftal kiest niet voor het doorsnee cover-repertoire en voorziet de meeste songs van nieuwe arrangementen. De populariteit en het aantal optredens stijgt en regelmatig staan ze in het voorprogramma van binnen- en buitenlandse top-acts. Crystal Dream werkt zich in minder dan vijf jaar op tot één van de meest toonaangevende coverbands van Nederland en weet met haar spectaculaire en energieke shows veel mensen te overtuigen.

In '96 wordt de eerste cd-single uitgebracht met zelfgeschreven songs. Een Nederlandstalige rockballad ‘Bevroren Emotie’ wordt een regionaal hitje en is regelmatig te horen op zowel lokale als landelijke zenders. Radio-optredens volgen en Crystal Dream wordt gevraagd voor Veronica's Call TV. De band heeft een sterke eigen wil en doet vrijwel alles in eigen beheer.

In '98 bestaat de band vijf jaar. Er wordt een jubileumconcert georganiseerd in sporthal ‘De IJsselweide’ in de Achterhoekse plaats Ulft. Het podium wordt omgetoverd in een ware Inca-tempel compleet met vuurzuilen, prachtige decorstukken en theater-explosies. Diverse gastoptredens, een illusionist (Peter Eggink) en diverse showelementen passeren de revue. Op die avond worden er tevens cd-opnames gemaakt. Later dat jaar komt de cd ‘Live’ uit met een aantal covers en de twee songs van de eerste cd-single met eigen werk.

De band kijkt tijdens het millennium terug op een succesvolle periode en gaat verder. Met de nodige optredens in het vooruitzicht wordt besloten om naast het coverwerk meer eigen songs te gaan schrijven. In deze periode staat Crystal Dream tijdens de muziekbeurs Music & Harmony als Best of all Coverbands in de Ahoy.

Een kroon op het werk!

2002 - Single ‘Heimwee’

Als voorproefje op het nieuwe album komt in februari 2002 de single ‘Heimwee’ uit. Bij het nummer is tevens een videoclip gemaakt. Naast ‘Heimwee’ staan op de single de nummers: ‘M’n Diepste Gedachte’ en ‘Schemer’. De single wordt veelvuldig gedraaid op de lokale en regionale radiozenders en Radio 3. Er volgen diverse Tv-optredens voor zowel lokale-, regionale- als publieke omroepen. Bij de tv zender Veronica is Crystal Dream te zien met de song ‘Oughta Know’ van Alanis Morissette. De song wordt live opgenomen bij Boode in Bathmen door regisseur Denvis. In datzelfde jaar staat Crystal Dream ook op het Museumplein in Amsterdam voor een dikke 8000 man te spelen tijdens een studentenstaking.

Een geweldig moment om tijdens een ondergaande zon in november in Amsterdam op het museumplein voor zo'n grote menigte te spelen, dit nemen ze ons niet meer af…aldus Marcel.

2002 - Het Album ‘Nu’

Ruim drie jaar neemt Crystal Dream de tijd om nieuwe songs te schrijven en op te nemen. Om het slagen van het album te vergroten, schakelt de band producer Marcel Kramer in. Als een muzikale coach slaagt deze erin om alle bandleden, alsmede de songs, naar een hoger level te tillen en het album de juiste feel en sound mee te geven die de band in gedachten heeft. November 1999 starten de opnamen van de basistracks bij Baby Records in Winterswijk. De resterende partijen worden opgenomen in de maanden hierna. Producer Marcel Kramer zorgt hierbij voor een fris en moderne productie.

Verandering van boekingskantoor en geluidsbedrijf zorgen echter voor veel vertraging in het schema. Crystal Dream neemt het management voor haar rekening en doet zo’n 70 optredens per jaar door heel Nederland. Het opnameproces duurt Crystal Dream echter te lang en brengt in een maand tijd een live-cd uit met Engelstalige covers. We schrijven dan februari 2000. Een goede zet volgens de vele vaste bezoekers van de band. De cd-opnamen gaan verder en de lat wordt steeds hoger gelegd door zowel Crystal Dream als de producer. Ook hij ziet potentie in het materiaal en vindt het zonde om de opnamen af te raffelen. Hij is het die voorstelt de drums opnieuw in te laten spelen door Hans Eijkenaar, een veelgevraagd studiomuzikant en bekend van ondermeer Kane, Anouk en Dilanah Smith. Een goede keus als blijkt dat Hans de juiste feel weet neer te zetten voor de veertien songs en het geheel ook nog eens in een middag inspeelt, wat de band uiteraard een hoop kostbare tijd scheelt.

Gevolg van dit alles: een verbluffend resultaat. Dertien frisse songs sieren het eerste album van de Achterhoekse formatie. Zowel live als op de plaat is duidelijk te horen dat de band de afgelopen jaren in alle opzichten is gegroeid.

2003 - 10 Jaar Crystal Dream

Crystal Dream viert in 2003 haar tienjarig jubileum. Uiteraard gaat dit gepaard met een aantal feestelijke gebeurtenissen. Er worden twee jubileumshows georganiseerd in Didam en Aalten. Beide shows krijgen lovende reacties. Lasershows, vuurbakken, prachtige decors en vuurwerk maken de jubileumshows van Crystal Dream de moeite waard om te bezoeken. Speciaal voor het jubileumjaar 2003 laat Crystal Dream een aantal nummers, die succesvol waren tijdens de afgelopen tien jaar, nogmaals de revue passeren.

Een succesvol jaar met veel nieuwe evenementen en feesttenten. Met name in de regio Salland heeft Crystal Dream veel succes. Tijdens de Daklozenparty in Silvolde, goed voor zo’n 3800 bezoekers, maakt een goeddoordachte show met o.a. danseressen, videowalls waarop videoclips van het album ‘Nu’ worden getoond en een heus regengordijn met lasereffecten, veel indruk.

Maar er is ook tijd voor bezinning, het bepalen van de stijl, de koers en het schrijven van nieuwe songs. Het Nederlandstalige product wordt aan de kant geschoven en er wordt besloten om enkel nog Engelstalige songs te schrijven en te spelen. Crystal Dream lijkt dan haar weg te hebben gevonden.

De band mag terugkijken op een tot nu toe succesvol verleden. Er is geen dancing, kermis of evenement waar de band niet heeft gespeeld. Crystal Dream heeft hard gewerkt aan eigen repertoire wat geresulteerd heeft in twee singles, drie videoclips en een album. Daarnaast brengt het vijftal nog twee live-albums uit met covers.

Crystal Dream blikt tijdens haar jubileumjaar terug en doet dat met de beste covers uit haar repertoire van de afgelopen tien jaar om vervolgens koers te zetten naar een nieuw hoofdstuk in haar rijke geschiedenis…

2004 - Single ‘Feel The Life’

Zaterdag 12 juni 2004 vindt de singlepresentatie plaats in een goed gevulde Radstake in Heelweg (Gld.) De nieuwe single ‘Feel The Life’ is een up tempo pop- rocknummer die bij diverse radiostations goed wordt ontvangen.

Via Talentscout weet Crystal Dream een eerste plaats te bemachtigen en is de band te horen in het programma ‘Stenders vroeg op’ bij de zender Yorin. Ook op radio 538 en 3FM is de single de revue gepasseerd. Na twee maanden is de single meer dan 1000 maal gedownload. De promotie van de single is dan in volle gang en op enkele lokale en regionale zenders wordt naast het draaien van de single ook de clip getoond.

Het is een goed jaar voor de band: het stadionconcert met Normaal i.v.m. het jubileum van voetbalclub de Graafschap, grote feesttenten, het Bosfeest en het Sweelpopfestival. Op het laatstgenoemde festival doet Crystal Dream het goed naast popgiganten Anouk, Soulvation en Van Dik Hout. Maar ook de reacties tijdens het Hengstenbal en de zelfgeorganiseerde concerten in Aalten en Dinxperlo zijn lovend. De eigen songs in combinatie met de covers zijn een vooruitgang en worden overal goed ontvangen…

2004 - Album ‘Breakin' The Silence’

Met de release van de single ‘Feel the life’ lijkt de band een goede keus te hebben gemaakt door een koerswijziging naar Engelstalige pop- rockmuziek. Dit blijkt o.a. uit de reacties tijdens de concerten van het afgelopen jaar. Zaterdag 18 december 2004 presenteert de Achterhoekse formatie het nieuwe album ‘Breakin' the silence’ in dancing de Radstake te Heelweg.

De band kiest ervoor om ditmaal de productie voor het grootste gedeelte zelf te doen. Dertien songs, voornamelijk geschreven door Rues en Marcel, hebben een selectie uit ruim twintig songs overleefd. De opnames startten Februari 2004 bij de Groenland Studio in Bussum waar de opnames van de drums plaatsvinden.

De band benadert wederom Hans Eijkenaar om de drumpartijen voor zijn rekening te nemen. Hans, teamlid ‘For one Day’ speelt op dat moment o.a. met Anouk, Trijntje Oosterhuis en Meg. Hij weet ook deze keer de juiste feel neer te zetten voor de nieuwe songs. Het is een genot om naar te kijken hoe vanaf de fundering de nieuwe songs gestalte krijgen… aldus Marcel.

Elf songs worden voorzien van heerlijke grooves, breaks en fills. Het meest waanzinnige daarbij is dat het toch in de stijl en visie van Crystal Dream wordt gespeeld. De resterende opnames vinden plaats in de homestudio van Rues. Door de huiselijke sfeer ontstaat er iets van ongedwongenheid en dat is precies wat Crystal Dream wil. Tijdens alle opnames is de sfeer zeer relaxed en dit heeft effect op het spel van de bandleden en het uiteindelijke resultaat. De band wil energie vastleggen en dat is duidelijk te horen. Rues heeft hard gewerkt aan het gitaarwerk, speelt geweldige solo's in en draagt een aantal sterke songs aan. De zang vraagt om een andere benadering van opnemen, hiervoor gaat Crystal Dream naar Baby Records in Winterswijk.

Producer Marcel Kramer is een goede vocalcoach en ook hij heeft zijn studio aan huis, zodat ook hier een huiselijke sfeer aanwezig is. Producer Marcel Kramer haalt het beste uit Marcel naar boven en de stem van Marcel komt goed tot z'n recht bij de nieuwe songs. Enkele songs worden in een paar takes ingezongen om spontaniteit en emotie te vangen. Ook Marcel komt met een aantal sterke songs en neemt een gedeelte van de arrangementen en de productie voor zijn rekening. De eindmix en de mastering vinden plaats bij Marcel Kramer in Winterswijk.

Door eenvoudige arrangementen klinken de songs volwassen en compact. We zijn erg tevreden over het resultaat, het album heeft veel persoonlijkheid! aldus Rues en Marcel die dit keer veel van hun persoonlijke ervaringen in de teksten en de muziek hebben gestopt. Dit is duidelijk te horen aan de emotie in de stem van Marcel en het spel van de bandleden. Het is het beste songmateriaal tot nu toe! aldus Rues.

Het album ‘Breakin' The Silence’ is fris, energiek en bevat veel power. Alle songs zijn net als de single ‘Feel the life’ gratis te downloaden. ‘Een prima zet’ volgens Rues. Dit blijkt o.a. uit de reacties van concertbezoekers en de harde cijfers. Meer dan 1000 downloads van de single na twee maanden. Een aantal songs zijn inmiddels live gespeeld en de reacties van het publiek zijn erg positief.

Crystal Dream is er in geslaagd om met het nieuwe album en de koerswijziging een nieuwe energiebron aan te boren. Een energiebron welke de band de komende jaren kan voorzien van voldoende brandstof om door te gaan...

2004 - The Clash of the Coverbands

Onder de naam The Clash of the Coverbands is een competitie gestart met als inzet The Clash of the Coverbands Award 2004, voor de beste Nederlandse Coverband van het jaar. Uit meer dan 1000 aanmeldingen en 200 geselecteerde bands uit heel Nederland wint Crystal Dream de 1e en de 2e halve finale en uiteindelijk de finale in De Avenue te Venlo. Op 22 januari 2005 staat Crystal Dream in de finale van The Clash of the Coverbands in Paradiso ‘De poptempel’ van Nederland...

Juryrapport

Op zondag 12 december 2004 weet de Achterhoekse band Crystal Dream overtuigend de regio-finale te winnen. Met 3 topcoverbands strijden zij in City Theater De Avenue in Venlo om één plaats in de landelijke finale die wordt gehouden in Poptempel Paradiso. Met een 45 minuten durende ode aan o.a. U2, Anouk en vooral een schitterende opening met hun eigen bewerking van 'Do They Know It's Christmas Time' van Band Aid, weten zij zowel het publiek als de vakjury te imponeren.

Met haar kwaliteiten en bijzondere invalshoeken weet Crystal Dream iets extra's toe te voegen aan de originele nummers zoals wij die kennen. Vooral frontman Marcel weet met zijn perfecte live-performance het publiek ademloos aan zich te binden. Deze speelruimte kan hij zich toe-eigenen, omdat hij wordt gesteund door 4 doorgewinterde muzikanten die ook goed weten te improviseren. Crystal Dream eist met haar indrukwekkende optreden terecht een finaleplaats op. Crystal Dream is een band die ook met eigen werk zou kunnen doorbreken… Aldus de jury.

2005 - Heftig jaar

2005 is een prachtig jaar voor Crystal Dream. De finale van The clash of the coverbands in Paradiso, een goed gevulde agenda met leuke optredens, nieuwe speellocaties, flinke downloadcijfers van het eigen werk en de band bestaat 12,5 jaar. Kortom er zit nog altijd een stijgende lijn in Crystal Dream.

De band verleent haar medewerking aan twee benefietconcerten. Een geldinzamelingsactie t.b.v. de slachtoffers van de Tsunami in Azië en het benefietsconcert t.b.v. voetballers uit de sloppenwijken van Brazilië. Tijdens dit laatste benefietconcert speelt de band samen met Bennie Jolink van Normaal. Het gaat om een aantal songs uit de tijd dat de heren van Crystal Dream zelf nog voor aan het podium stonden om de ‘Rockers uut de Achterhoek’ aan te moedigen. De reacties van het uitzinnige publiek zijn lovend en Bennie vindt het lekker gaan. Marcel kijkt voor het eerst vanuit het publiek toe naar zijn eigen band met Bennie Jolink als leadzanger.

2005 brengt uiteenlopende evenementen. De band is in alle delen van het land te zien en te horen. De Rietmolense Zomerfeesten, het Pleinpopfestival in Heeten, Oerol op Terschelling, Queensnight in Zevenaar, het Stoppelhaene Festival in Raalte en op het Graafschapcollegefeest Extreme Energy. Op dit unieke festival spelen o.a. Lady Dana, Blinded en Direct. Crystal Dream laat een goede indruk achter. Ter gelegenheid van 'WK onder de 20 jaar' te Doetinchem speelt Crystal Dream samen met Bennie Jolink op het Simonsplein in Doetinchem.

2005 - Crystal Dream Plays U2

Tijdens de Daklozenparty in Silvolde vindt de première plaats van de U2 tribute. De nieuwe uitdaging blijkt een groot succes.

Recensie

Wat een feest! Wat een geweldige party hebben we er met z'n allen van gemaakt, vrijdagavond... Tropisch was het, zwoel, swingend en dorstig. Super muziek hebben we gehoord en gezien. Maar absoluut en ongekend hoogtepunt was de U2-set van Crystal Dream. Fantastisch, in beeld en geluid. Een multimedia spektakel van on-Nederlandse allure. Uitverkocht huis, geweldige sfeer, zowel binnen als buiten de tent.

Tijdens Huntenpop in Varsselder wordt de U2 tribute nog eens dunnetjes overgedaan en met succes. Het publiek is onder de indruk en de sfeer is geweldig. Ruim 2500 mensen gaan uit hun dak en scanderen tot twee keer toe ‘We want more!’ De U2 tribute brengt de band mooie momenten, volle zalen en veel nieuwe speellocaties.

Het 12,5 jarig jubileum wordt gevierd in de Pol in Aalten. Een locatie waar Crystal Dream voor de derde maal op rij een concertmatig optreden neerzet. De band komt met een dubbelconcert. Crystal Dream begint de avond met covers, eigen werk en speelt een aantal songs in een akoestische setting. De avond wordt afgesloten met de ‘Crystal Dream Plays U2’ tribute. Crystal Dream nodigt fans, vrienden en bekenden uit om met elkaar een geweldige avond te beleven. Diezelfde week is de band te gast bij DJ Michiel Veenstra Radio 3 FM en speelt daar de song ‘Higher Ground’ van het album ‘Breakin’ The Silence’

2005 - Breakin' The Remix

Eind 2005 staan er nog 10 songs van het album ‘Breakin' the silence’ online. Dit zijn de nummers die het meest zijn gedownload. En met succes. De single ‘Feel the life’ is inmiddels meer dan 5000 keer gedownload en de overige songs gemiddeld 3000 keer per song. Nummers als ‘Alive’, ‘Feel the life’ en ‘Higher Ground’ doen het live goed. De band heeft nog eens goed geluisterd naar de liedjes en een remix gemaakt van de tien songs die het meest zijn gedownload. Het album krijgt de titel ‘Breakin' the remix’. Crystal Dream heeft 1000 nieuwe albums laten maken en gaat deze weggeven tijdens concerten. Na deze remix wordt het album los gelaten om nieuw materiaal te gaan schrijven...

2006 - Een Druk En Bewogen Jaar Met Veel Hoogtepunten

De band doet het goed op uiteenlopende evenementen en is steeds vaker te zien op festivals. 2006 brengt opnieuw mooie speellocaties gepaard met een aantal hoogtepunten. Stairway to Heaven in Utrecht, de Rocknight in De Meern, de Heropening van City Lido (Bomvol!), De U2 tribute in De Smelt in Assen, de Meppeler Dagen en De Giraf in Emmen. Feesttenten in o.a.: Stedum, Kalkar en Winsum zorgen voor nieuwe impulsen. Daarnaast bieden deze optredens nieuwe mogelijkheden om te spelen buiten de regio. De band lijkt nu ook het hoge Noorden en Utrecht te gaan veroveren. Grote tentfeesten met hoge bezoekersaantallen in o.a. Denekamp, Luttenberg, Boerhaar, Wijhe, Rietmolen en Pesse zorgen voor heftige en gedenkwaardige optredens en zullen niet snel worden vergeten.

Ook aan media-aandacht ontbreekt het in 2006 niet. Crystal Dream is regelmatig te zien op TV Gelderland en Graafschap TV. Bij presentator Eric Schuurman ontstaat tijdens de opnames van ‘De Huiskamer Tv-Show’ spontaan het idee om samen met Thijs van Leer een song ten gehore te brengen. Thijs van Leer is o.a. bekend van de succesvolle band Focus. Gekozen wordt voor het nummer ‘Desire’ van U2. Daarnaast zijn Rues en Marcel te zien in ‘De Huiskamer TV Show’ met het nummer ‘I’m So Excited’ van the Pointer Sisters in een akoestische versie…

2006 - U2 Fanclubdag In Stairway To Heaven Utrecht

And I miss you when you're not around, I'm getting ready to leave the ground…

Woensdagochtend! 4 dagen voor aanvang van de U2 Fanclubdag wordt de band benaderd door de voorzitter van de Nederlandse U2 Fanclub om te spelen in Stairway to Heaven in Utrecht. Daar hoeft de band niet lang over na te denken. Voor de band een belangrijk optreden en kans bij uitstek om voor de echte diehard U2 fans haar U2 Tribute te promoten. Anderhalf uur krijgt Crystal Dream de kans om voor de leden van de Nederlandse U2fanclub haar set te spelen. Vol enthousiasme en energie weet de band het publiek te overtuigen. De band krijgt tijdens en na de show een dankbaar applaus en krijgt, in de week erna, een overdaad aan reacties en mailtjes. Een mooie recensie siert de www.U2pagina.nl

Recensie

Terwijl een introtape zijn werk doet, verzamelen ruim 450 fans zich voor het podium voor de hoofdact. Vanaf dat moment staat de tent op z’n kop. Crystal Dream speelde de sterren van de ‘Heaven.’ Zanger Marcel, die bij de meeste fans in het publiek al een snaar raakte door Bono juist niet te imiteren, krijgt de zaal plat als hij samen met de jongste U2 fan een duet zingt. Het optreden zit vol dynamiek en gevoel. Met de juiste gitaar-licks, strakke drum- en basspartijen kan Crystal Dream tot de beste U2-coverband van Nederland worden gerekend.

De U2-tribute slaat in als een bom en de band heeft tot op heden veel lovende kritiek mogen ontvangen. De band is met haar U2 Tribute te vinden op uiteenlopende evenementen: Cést La Vie Festival, Piripop, Stedum, Winterswijk, de Nijmeegse vierdaagsefeesten op de Waalkade, Meppel, Emmen, Assen en Pesse. In juni vindt het eerste internationale optreden plaats en speelt Crystal Dream tijdens een tributerocknight in Kernwasser Wunderland te Kalkar (Duitsland)

2006 - Viermansformatie

Crystal Dream gaat verder als viermans-formatie. Een weloverwogen besluit waarin de overgebleven leden zich goed kunnen vinden. De band werkt hard om de resterende optredens met overtuiging tot een goed eind te brengen en is daarnaast druk met de voorbereidingen voor 2007. Een bewogen jaar met overwegend positieve ervaringen met in het vooruitzicht een nieuwe periode.

2007 - Na 14 Jaar Nog Altijd Succesvol!

Het gaat lekker met de band! Hoe clichématig het ook zal klinken, maar de band groeit anno 2007 nog steeds en maakt ook in dit jaar veel mooie momenten mee. Nog altijd worden nieuwe speelterreinen verkend, viert de U2 tribute hoogtijdagen en is de vibe in de band goed! Crystal Dream blijft zichzelf opnieuw uitvinden en dat is o.a. terug te vinden in het aantal optredens en de doorgaans positieve reacties die de band mag ontvangen. Crystal Dream blijft een populaire band en speelt met haar nieuwste show in alle delen van het land en beschikt over een trouwe club zogenaamde ‘Dreamliefhebbers’.

2007 kent vele hoogtepunten en voelt op dat moment in alle opzichten het beste jaar in de rijke geschiedenis van Crystal Dream!

2007 - Crystal Dream En De Media

Aan media-aandacht geen gebrek! Crystal Dream is o.a. te zien op TV Gelderland, RTV Oost, SBS6 (Programma Oerend Hard) en Graafschap TV. Verder is de band te horen op een aantal lokale en regionale radiostations. Rues en Marcel worden door Eric Schuurman voor de laatste uitzending van de ‘Huiskamer TV Show’ uitgenodigd. Tijdens deze laatste opname worden ze aangekondigd als de muzikale vrienden van de Huiskamer TV Show. Uiteraard iets om trots op te zijn! Samen met Erica Groeneveld, zangeres van o.a. ‘Too Hot To Handle’, spelen Rues en Marcel de song ‘One van U2 in de uitvoering van Mary Jay Blige. Ook het uitstapje van Marcel met de Achterhoekse Toppers, is regelmatig te zien op Graafschap TV in een totaaloverzicht van de Daklozenparty in Silvolde. In de lokale- en regionale kranten zijn de koppen van Dream niet weg te slaan.

Op Radio Gelderland draait Eric van den Berg van 3 tot en met 7 september de Gelderse Top 100. Een week lang staat de Gelderse muziek centraal in Een Berg Muziek! Ruim 15.000 mensen reageren op deze actie gereageerd. Dankzij inzendingen van vele ‘Dreamliefhebbers’ eindigt het nummer: ‘Feel The Life’ op nummer 30.

2007 - Achterhoekse Toppers - Uniek En Eenmalig Concert

Café 't Centrum en Ando Jansen (zanger van de Zingende Frezia’s), komen met het idee De Achterhoekse Toppers. Marcel wordt voor dit eenmalige project gevraagd welke plaats zal vinden tijdens de Daklozenparty in Silvolde.

Arne Jansen, Ando Jansen en Marcel, met uiteenlopend repertoire samen op 1 podium. Al snel is er enthousiasme bij de drie heren en de organisatie. Er worden kosten nog moeite gespaard om dit idee gestalte te geven en uit te voeren. Het resultaat is te zien tijdens de 19e editie van de Daklozenparty in Silvolde. Het wordt een daverend succes en een uniek concert, waar een dikke 3500 man op af komen.

In de maanden na het optreden komen er diverse aanvragen en wordt gekeken of een en ander op elkaar af te stemmen is voor een vervolg. In november komt er abrupt een einde aan het avontuur als blijkt dat Arne Jansen een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Uit respect voor Arne en zijn familie besluiten Marcel en Ando per direct te stoppen met De Achterhoekse Toppers.

Ik heb veel plezier beleefd aan het avontuur met Toppers en was verbijsterd toen ik het nieuws hoorde! Arne was altijd in voor een geintje, enthousiast en bovenal een professioneel artiest. Aldus: Marcel.

Crystal Dream speelde in het verleden samen met Arne een set tijdens het Hengstenbal in Heelweg.

2007 - Side Project - Grace

Marcel en Rues zijn aan het begin van de avond te zien met hun side project Grace. Deze act wordt door de leden zelf als uitlaatklep gezien om pretentieloos muziek te maken. In deze band neemt Marcel de drumstokken ter hand en is oud-dreamlid Rodrigo te bewonderen op basgitaar. Middelpunt van de band is Lilian de Jong die de vocalen voor haar rekening neemt. Ook deze act wordt positief ontvangen en is in de nabije toekomst vaker te zien…

2007 - U2 Tribute Blijvend Succes!

In 2007 is Crystal Dream één van de meest geboekte U2 tribute bands van Nederland en wordt onder lovende kritiek ontvangen en geboekt. De band is o.a. te zien tijdens het Cést La Vie Festival in Emmen, Legends of Pop, Steenwijk, Lentepop, het Breulyfeest in Zevenaar, Tributenight in Almere, tijdens de kermis in Neerkant, Nieuwleusen, Huntenpop en Naaldwijk.

Op 5 mei staat de band op het Euregiofestival in Enschede met een energiek optreden en in juni reist de band voor de tweede keer af naar Terschelling waar zij op het Oerolfestival speelt. De band speelt hier één van haar beste gigs en beleefd erg veel plezier aan de reis. De U2 tribute blijft een sterke troefkaart van de band, biedt nieuwe perspectieven en brengt wederom veel mooie momenten voor de band.

2008 - 15 jarig Jubileum en release U2 live-album

Crystal Dream bestaat 15 jaar en trakteert haar Dreamliefhebbers op een live-album en een jubileumconcert in De Radstake in Heelweg. De band heeft een rijke historie liggen bij de Radstake. Zo speelt Crystal Dream als enige band in Nederland 7 maal op rij op tijdens de Oktoberfeesten in Heelweg en ziet tijdens deze drukbezochte Oktoberfeesten bij elkaar ruim 35.000 mensen. Mede dankzij de vele optredens in ‘De Stake’ breekt de band door bij het grotere publiek en volgt al snel een kettingreactie door de rest van Nederland. Die avond worden oude herinneringen opgehaald, feest gevierd en veel songs gespeeld van bijna alle albums die de band door de jaren heen heeft uitgebracht.
Cystal Dream speelt in 2008 op uiteenlopende evenementen door heel Nederland en mag wederom terugkijken op een succesvol jaar! De agenda staat vol te gekke gigs en brengt maar liefst 30 nieuwe speellocaties. Crystal Dream bewijst hiermee na 15 jaar nog altijd een succesvolle en veelgevraagde act te zijn!

2008 - Crystal Dream Plays U2 - Live In Emmen - 'No Sacrifice No Glory’

Crystal Dream plays U2 - 'No Sacrifice No Glory’ is live opgenomen op 4 november 2007 tijdens het concert in De Giraf in Emmen. In de eerste minuut van het optreden komt Marcel lelijk ten val en loopt daarbij een enkeltrauma op. Na hulp van een sympathieke fysiotherapeut en de nodige pijnstillers, besluit Marcel het optreden toch af te maken...

De adrenaline die daarna vrijkomt is duidelijk te horen in de door Crystal Dream uitgevoerde songs van de Ierse rockband U2. De band is die avond goed op dreef, het publiek enthousiast en gaat vanaf de eerste tonen uit haar dak. De opnames zijn puur, eerlijk en energiek! Hierdoor blijft de echte live-ervaring over die je meemaakt tijdens optredens van Crystal Dream. Je hoort een band die plezier heeft in wat zij doet en heeft dit weten te vangen op een geweldig live-album!

Crystal Dream maakt die avond opnames van zowel beeld als geluid. Dit resulteert in een compilatie van 10 songs, een videoclip en een reeks livefoto’s gemaakt tijdens diverse U2 shows in Nederland. De songs en de videoclips worden gebruikt als promo.

Crystal Dream Plays U2 is inmiddels uitgegroeid tot één van de succesvolste en meest geboekte U2 tributes van Nederland.

 

2008 - Highlights

Jubileum Daklozenparty in Silvolde, Action Beachpowerfestival, Zandvoort Alive , Vierhofsteden toernooi in Twello, Vierdaagsefeesten in Nijmegen Plein ‘44, Oerolfestival op Terschelling, Dinxrock, Paardpop in Zwolle, Leidscheplein Live in Amsterdam, De Nacht van Nieuw Amsterdam, diverse feesttenten in o.a. Albergen, Tonden, Meijel, Nieuw Leusen, Delden, Pleinpop in Heeten, Sold Out U2 tribute Zaal Bruins in Saasveld, Spoorzicht in Staphorst en op de valreep Bill’s Bar in Markelo.

2008 - Grace & Brazen

Ook de side projects Grace en Brazen doen het goed in 2008. Grace opent een aantal keren voor Dream Plays U2 in o.a. Winterswijk en op plein ’44 tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. In Doetinchem staat Grace tijdens het Stadsfeest samen met Van Dik Hout te genieten van een overvol Simonsplein. Grace gaat lekker en de kritieken zijn lovend. Dit project zal de komende tijd nog wel een aantal keren te zien zijn en wordt nog altijd gezien als een welkome uitlaatklep…

Brazen hobbelt lekker mee in het kroegencircuit en is die zomer o.a. te zien in Zandvoort bij Mango’s Beachbar. Mooi weer, cocktails, bikini’s, tapas en akoestische muziek in een relaxte zomerse sfeer.

 

2009 - 'Crisis All Over The World’

Banken vallen bij ‘Bos’jes om, bedrijven gaan failliet en op de beurs is het huilen met de pet op! Kortom 2009 staat in het teken van De kredietcrisis. Crystal Dream mag zich, ondanks De Kredietcrisis, prijzen met goed bezochte evenementen en een prima agenda en maakt 2009 tot een prachtig jaar! Crystal Dream is na 16 jaar nog altijd een geliefde band, speelt op uiteenlopende evenementen in alle uithoeken van Nederland en mag anno 2009 trots zijn op haar bestaan.

2009 - Crystal Dream en de media

Aan media-aandacht geen gebrek! Crystal Dream is met grote regelmaat te vinden via de media. Het regionale blad Mijn besteed ruimschoots aandacht aan de U2 show van de band, kijkt vooruit en blikt terug op 16 jaar Crystal Dream. Simone FM (Dr.) zendt tijdens haar roadshow de U2 show uit via de ether. Tijdens de serius request van 3FM verleent Dream haar medewerking aan radiopresentator Jelmer van het programma Stenders Eetvermaak tijdens het ‘Boerenbenefiet’.

2009 - Crystal Dream Plays U2 Domineert Livecircuit

Op 27 Februari 2009 verschijnt het nieuwe album ‘No Line On The Horizon’ van de Ierse rockband U2. Rues en Marcel worden gevraagd voor de U2 Fanclubdag. Ruim drie kwartier is het duo in staat om een volle P60 in Amstelveen te boeien en het publiek voor zich te winnen met enkel U2 songs in een akoestische setting. De kritieken zijn lovend en Crystal Dream domineert in 2009 het Nederlandse livecircuit met haar U2 show. De show is in alle delen van het land te zien en te horen o.a.: ‘Sleen’ Castle, Barger Compascuum, 90’s party De Smelt in Assen, Boskamp, Deurningen, Neerkant, Meijel, Ruinerwold, Pluspop - Lopik (Nikki & Stereo) en in Erp…

Tijdens de Tributeparty in Groesbeek wordt Dream aangekondigd als de beste U2 coverband die Nederland op dit moment rijk is. Een twee uur durende show, fantastisch publiek en een uitverkocht huis zorgen voor een fantastische en onvergetelijke avond in de prachtige tuinen van het idyllisch gelegen De Wolfsberg in Groesbeek.

Het Stadsfeest in Doetinchem staat al jaren op het verlanglijstje van de band. In 2009 gaat een wens in vervulling en gedraagt Crystal Dream zich op de zondagavond als een waardige afsluiter van het op dat moment grootste Festival van de Achterhoek.

2009 - Crystal Dream Plays U2 In Het Theater

In het begin van het jaar speelt de band in het Rabotheater De Enck in Oirschot haar eerste theatershow. Ruim twee uur krijgt het publiek een wervelende show voorgeschoteld met fantastisch geluid, spectaculair licht, sferische videobeelden en de grootste hits van de Ierse rockband U2. Na afloop in de lounge mogen de bandleden lovende kritieken ontvangen en ook hier smaakt alles naar meer.

2009 - Frits Spits Lovend Over Crystal Dream Plays U2

In het programma Tijd voor twee is Frits Spits zeer enthousiast over een ‘goed alternatief’ voor de 360° concerten in de Arena. Hiermee is Crystal Dream Plays U2 de tip van de dag op radio 2 FM en speelt met een dikke veer in haar reet die avond Plein ’44’ plat tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen.

2009 - Brazen & Grace

Side projects Brazen en Grace doen het prima in 2009. Met name Brazen is met grote regelmaat te vinden in kroegen buiten de Achterhoek. Zo speelt het duo o.a. in Emmen, Balkbrug, Staphorst, Geleen, Denekamp, Deurningen en Barger Compascuum. De akoestische setting wordt alom gewaardeerd en zorgt voor gezellige en sfeervolle kroegavonden!

Grace gaat lekker! O.a. Dinxrock en het Jubileumfeest van Ivarca in Lintelo worden aangedaan met energieke gigs. In het najaar speelt Grace op de Ouderavond in De Radstake samen met LUV de spiekers uut ’t plafond!

2010 - Crystal Dream Overtreft In Alles Voorgaande Jaren

2010 is een jaar vol verrassingen waarin Crystal Dream mag genieten van een scala aan nieuwe hoogtepunten! De band heeft in alles haar voorgaande jaren overtroffen met als absolute hoogtepunt de voorprogramma’s tijdens de Guus Meeuwis Groots met een zachte G Stadionconcerten.

2010 - Crystal Dream Rockt Uitverkochte Dru-Fabriek Met Nieuwe U2 Show

Crystal Dream rockt met haar nieuwe U2 show in een aan de nok toe uitverkochte Dru-Fabriek de kersverse kalk van het plafond. De bandleden hebben er duidelijk zin in, het publiek is hongerig en krijgt waar zij om vraagt! In een ruim twee uur durende show knalt de band van het podium af en mag, na 18 jaar bestaansrecht, met recht trots zijn dat zij nog altijd in staat is energieke gigs te geven en voor uitverkochte zalen kan zorgen…

2010 - Crystal Dream Rockin’ The 90’s


Come together as one.

Geheel nieuw in 2010 is het programma Rockin’ The 90’s.

Nooit eerder stond een muzikaal programma geheel in het teken van de beste pop- rocksongs uit de jaren 90. Crystal Dream keert terug in de tijd van Big Brother, de introductie van de mobiele telefoon en de vrijlating van Nelson Mandela, met de beste pop- rockhits uit de jaren 90.

Tijdens de première in De Harmonie te Winterswijk is het aanwezige publiek getuige van de beste herinneringen en het gevoel uit de jaren 90 met Crystal Dream Rockin’ The 90’s.

2010 - Crystal Dream Voorprogramma Guus Meeuwis Stadionconcerten ‘Groots Met Een Zachte G’

Een droom wordt werkelijkheid.

Vrijdagmorgen 19 maart 2010 maakt Guus Meeuwis, in de uitzending van Evers Staat Op op Radio 538, bekend dat Crystal Dream het voorprogramma verzorgt tijdens de Guus Meeuwis Groots met een zachte G Stadionconcerten in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en het Philips Stadion in Eindhoven.

Het repertoire is zeer uiteenlopend, maar het viel me vooral op dat het stevig, strak en goed klinkt en dat heb je in een stadion wel nodig. Het is een ervaren band, het klink allemaal prima in orde en er zit veel power achter.. Aldus Guus Meeuwis.

2010 - Crystal Dream Rockt Abe Lenstra Stadion In Heerenveen

De band ondergaat in Heerenveen een rollercoaster aan indrukken en valt van de ene verbazing in de andere over de enorme productie waaraan ruim 350 mensen hun medewerking verlenen en die met recht ‘Groots’ mag worden genoemd!

Zaterdagavond 5 juni, strak om 20.00, is er geen weg meer terug en begint Crystal Dream aan haar eerste optreden van de Guus Meeuwis Stadionconcerten. De band krijgt een warm onthaal van een uitzinnige menigte! Het publiek klapt, springt en zingt mee op het uiteenlopende repertoire van de de band. Het wordt een fantastische ervaring met geweldig publiek op een prachtige, sfeervolle en zomerse avond in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen!

Bij terugkomst in de kleedkamer verkeren de bandleden in diepe trance, maar al snel begint het door te dringen: ‘We just rocked 29.000 people!’

2010 - Vocals Marcel op Dancetrack Belgische DJ Coone

Tussen de bedrijven door zingt Marcel de lead in voor een nieuwe bootleg dancetrack van de Belgische DJ Coone.

Het gaat om een Hardstyle Danceversie van ‘With Or Without You’ van de Ierse rockband U2. De track wordt o.a. ingezet tijdens het Belgische Summerfestival, Syndicate in Dortmund en Defcon.1. Beachfestival in Almere.

DJ Coone produceert en mixt muziek, is één van de grote namen in de harddance scene en speelt op alle grote events in binnen- en buitenland.

Een apart gegeven als Marcel tijdens het Beachfestival in Almere alleen aanwezig is met zijn stem tijdens het open air dancefestival goed voor 40.000 bezoekers en op hetzelfde moment in het Philips stadion voor zo’n 35.000 bezoekers staat te zingen.

2010 - Crystal Dream Rockt 100.000 Mensen In Het Philips Stadion In Eindhoven

Three days in a row, you were my love.

Na een mooie start in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen wordt het drie dagen goed vertoeven in de lichtstad van Nederland. Crystal Dream opent drie keer op rij in een uitverkocht Philips Stadion in Eindhoven. Ruim 100.000 bezoekers zijn getuige van de ‘Groots met een zachte G’ concerten van Guus Meeuwis en de bandleden leven 3 dagen in een jongensdroom die werkelijkheid is geworden.

Crystal Dream geniet van elke minuut, elke noot, het stadion, het publiek, de respons, de afterparty’s in het hotel, de enorme productie, de koelkast in de kleedkamer, alle medewerkers en natuurlijk het concert van Guus Meeuwis zelf! Groots met een zachte G heeft op alle bandleden een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Brabantse nachten zijn lang, maar deze gaat snel, veel te snel en hij is veel te kort.

2010 - Crystal Dream Rockin’ The Dutch

Tijdens de 22e editie van de Daklozenparty in Silvolde is Crystal Dream te zien met haar nieuwste programma: Crystal Dream Rockin’ The Dutch.

Muzikaal vuurwerk van eigen bodem, met de beste pop- rocksongs uit de Nederlandse pop- rockgeschiedenis uit de periode ’61 tot nu. Crystal Dream brengt een multimedia spektakel met fantastisch beeld en geluid en zorgt met haar energieke optreden voor een geweldige sfeer.

Er ligt een rijke historie bij de Daklozenparty voor Crystal Dream. Beide partijen staan al jaren garant voor creativiteit en kwaliteit. In de afgelopen jaren zijn de meest wilde ideeën de revue gepasseerd. ‘Niets is te gek en de samenwerking is sinds het prille begin ronduit fantastisch’ aldus Rues.

De Daklozenparty is uitgegroeid tot een jaarlijks event van ongekende omvang en mag worden gezien als het grootste en gezelligste weidefeest van Nederland. Jaarlijks genieten bijna drieduizend bezoekers van een spectaculair programma en een gemoedelijke sfeer.

2010 - Crystal Dream Op Oerol

Het Oerol festival is een jaarlijks terugkerend 10 daags locatietheater en landschapskunsten festival op het eiland Terschelling. Op Oerol wordt natuur gecombineerd met, theater, muziek, beeldende kunst, installaties en straattheater. Crystal Dream maakt in 2010 voor de vierde keer het Oerolfestival mee.

De reis naar het prachtige Terschelling voorspelt niets dan goeds en de verwachting wordt elk jaar dik beloond! De bandleden gaan, traditiegetrouw, op de fiets naar het optreden!

Het publiek op Oerol draagt de band al jaren een warm hart toe en de gemoedelijke sfeer smaakt elk jaar naar meer.

2010 - Crystal Dream Roadmovie 2010

Crystal Dream Roadmovie 2010 is de titel van een korte film die is ontstaan uit uiteenlopend filmmateriaal, geschoten tijdens de Guus Meeuwis Groots met een zachte G Stadionconcerten.

Juni 2010 beleeft de Achterhoekse band Crystal Dream een prachtige tijd tijdens de Guus Meeuwis Stadionconcerten. De band opent vier maal op rij voor ruim 135.000 bezoekers in een uitverkocht Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en het Philips Stadion in Eindhoven.

Crystal Dream Roadmovie 2010 gunt de kijker een blik achter de schermen en geeft een korte impressie van deze geweldige rollercoaster aan ervaringen.

2010 - 'Beautiful’ - Bonustrack

Staring at the sun, my senses in control, deeply red reminds me of where I am.

Het liedje ‘Beautiful’ ontstaat tijdens een schrijfsessie van Rues en Marcel voor een sideproject met eigen werk. De song wordt uiteindelijk niet gebruikt voor dit project en komt letterlijk op de plank te liggen. Tijdens de trip naar het Oerolfestival schiet Rues filmmateriaal en monteert dit onder de bovengenoemde song, het blijkt perfect bij de sfeer en de beelden te passen.

‘Beautiful’ is een lekker up tempo pop- rockliedje, staat voor de prachtige belevenissen van de band in 2010 en wordt uitgebracht als bonustrack voor haar Dreamliefhebbers.

2010 - Film By The Sea - Gala Opening Première - The American

Tijdens de twaalfde editie van het Film By The Sea filmfestival in CineCity te Vlissingen, speelt Crystal Dream op de Gala Openingsavond. Tevens première van Anton Corbijn’s nieuwste film ‘The American’ met in de hoofdrol George Clooney. Het filmfestival vertoont in totaal zo’n 100 films uit alle delen van de wereld die speciaal worden geïmporteerd voor een unieke vertoning tijdens het festival. Crystal Dream zet hiermee voor eerst voet op Zeeuwse bodem en sluit, na afloop van het optreden, Zeeland in haar armen.

2010 - Crystal Dream En De Media

In de uitzending van Evers Staat Op op Radio 538, maakt niemand minder dan Guus Meeuwis bekend dat Crystal Dream het voorprogramma verzorgt tijdens de Guus Meeuwis Groots met een zachte G Stadionconcerten in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en het Philips Stadion in Eindhoven.

Crystal Dream haalt hiermee de landelijke pers, staat in elke lokale krant, is te vinden op teletekst en is te horen in diverse radioprogramma’s van de landelijke en regionale omroepen.

In tien delen volgt programmamaker Rob Bartol (Omroep Brabant) Guus Meeuwis in de voorbereiding van de stadionconcerten. Tijdens een interview, in het derde deel, wordt kennis gemaakt met het voorprogramma Crystal Dream.

2010 - Brazen Wordt Crystal Dream Acoustic

Door de naam Brazen te veranderen in Crystal Dream Acoustic en toe te voegen aan haar bestaande programma’s beschikt Crystal Dream anno 2010 over een prachtig totaalpakket. De ingrediënten blijven natuurlijk hetzelfde; Akoestische songs met Rues op gitaar en Marcel op zang!

2010 - Sideproject Grace Wordt Geschiedenis (2006-2010)

Na een kort maar krachtig bestaan wordt sideproject Grace geschiedenis.

Wij hebben aan Grace erg veel plezier beleefd en een aantal prachtige gigs mogen beleven! Grace was een uitlaatklep, een welkome afleiding, een vervulde wens en een mooie uitdaging om mijn ‘drumkunsten’ met een band live ten gehore te brengen voor een avondje pretentieloos rocken. Door nu te stoppen kunnen alle leden Grace als een prachtige en blijvende ervaring zien. Aldus Marcel

2010 - Crystal Dream Plays U2 Hoog Gewaardeerd Succes

De U2 tribute van Crystal Dream blijft een hoog gewaardeerd succes en zorgt anno 2010 nog altijd voor uitverkochte zalen, goed bezochte events en memorabele concerten.

Crystal Dream Plays U2 is één van de meest gewaardeerde U2 tribute bands van Nederland en wordt op uiteenlopende events onder lovende kritiek ontvangen en geboekt. Geen concert is hetzelfde en de playlist wordt voortdurend voorzien van nieuwe songs om de concerten fris en interessant te houden voor zowel de band als het publiek.

O.a. Paaspop in Ottersum, de uitverkochte gig in De DruFabriek, diverse open airshows in Elsoo, Denekamp, Emmen, Someren en Schijndel zijn getuige van de energieke U2 shows van Crystal Dream. Ook de tributeparty in Huissen, ‘Sleen Castle’ (Dr.) en de U2 fanclubmiddag in Café Altstadt Eindhoven zijn ware toppers en krijgen louter positieve recensies.

In het najaar komt Crystal Dream met een nieuwe U2 show in Erp (Br.) en speelt voor de tweede maal op rij in een uitverkochte zaal. De band opent direct met nieuw materiaal van de Ierse rockgiganten en speelt overtuigender dan ooit.

De reacties zijn lovend en de sfeer zit er direct goed in! De set is volledig vernieuwt, voorzien van mooie spanningsbogen en energieke uitspattingen die een veelbelovende toon zetten voor 2011.

2010 - Crystal Dream Plays U2 - Filmpremière Anton Corbijn’s The American

Tijdens de première van Anton Corbijn’s nieuwste film ‘The American’ speelt Crystal Dream o.a. het nummer ‘Running To Stand Still’ van U2 en ‘Window Of My Eyes’ van Cuby & The Blizzards.

Ook hier veel U2 liefhebbers met na afloop van het optreden positieve geluiden van de aanwezige genodigden. Anton Corbijn verzorgt al jaren het artwork van U2. De platenhoezen van o.a. The Joshua Tree, Rattle&Hum, Achtung Baby en POP en een aantal videoclips zijn beeldbepalend geweest voor de Ierse rockband.

2011 - Het Begint Op Een Jongensboek Te Lijken

Na een fantastisch 2010 met louter hoogtepunten begint de geschiedenis van Crystal Dream op een waar jongensboek te lijken! Eind 2010 eindigt de ‘Dreamhistory’ met de woorden ‘Life has just begun’ Een maand later krijgt de band een bevestiging voor een optreden in Singapore en beschikt Crystal Dream over een goed gevulde agenda met nieuwe uitdagingen!

2011 - Crystal Dream Plays U2 Voor Derde Keer Op Nederlandse U2 Fanclubdag

In 2006 maakt Crystal Dream indruk met een overdonderend optreden in de ‘Stairway to Heaven’ in Utrecht. Februari 2009 verzorgen Marcel en Rues een akoestische set tijdens de releaseparty van het album ‘No Line On The Horizon’.

Januari 2011 speelt Crystal Dream voor de derde keer op de Nederlandse U2 Fanclubdag in Clubpodium P60 in Amstelveen en is daarmee uniek in Nederland.

De band staat op scherp, laat opnieuw een verpletterende indruk achter en bezorgt de uitzinnige U2 fans een geweldige zondagmiddag op de tonen van de Ierse rockgiganten. Alles klopt deze middag; de locatie, de kleedkamer, de catering, het enthousiaste publiek, de organisatie en de positieve vibe waarin de band op dat moment verkeert. Crystal Dream brengt in Amstelveen een energieke show waarbij alle verwachtingen worden waargemaakt…

2011 - Crystal Dream Plays U2 - Opnieuw Succes In Een Uitverkochte DRU Cultuurfabriek Ulft

Februari 2010 speelt Crystal Dream met haar U2 show in een aan de nok toe uitverkochte DRU Cultuurfabriek de kersverse kalk van het plafond! In een ruim twee uur durende show knalt de band van het podium af en krijgt het publiek waar het om vraagt.

Een jaar later…

Na drie succesvolle U2 shows in resp. het Rabotheater in Oirschot, de U2 Fanclubdag in P60 Amstelveen en een uitverkochte show in Hoogmade, staat Crystal Dream voor de tweede keer op rij in een uitverkochte DRU Cultuurfabriek in ‘De vertrouwde Achterhoek’.

De sfeer is optimaal! Met nieuwe songs, een nieuwe show en lots of energy, laat de Achterhoekse formatie opnieuw zien hoeveel power deze band in zich heeft en van begin tot eind kan overtuigen!

The fire’s still burnin!

2011 - Crystal Dream - The Singapore Xperience

Crystal Dream Rocks Asia.

Maart 2011 vliegen de bandleden van Crystal Dream, op uitnodiging van de Nederlandse Gemeenschap, naar Singapore voor een éénmalig optreden in Club Holland tijdens de 90th Anniversary Reunion van De Hollandse School. De band beleeft een trip die op alle bandleden een onuitwisbare indruk heeft gemaakt!

Singapore is een waar paradijs met culinaire hoogstandjes en de band is onder de indruk van de enorme metropool. Een greep uit de vele belevenissen: Little Indian Town, China Town, Clarke Quay, Boat Quay, Marina Bay Sands, Club Holland, Rues en Marcel jammen in een Bluescafé met een Amerikaanse blueszangeres, Sky Park, bezoek aan de oudste Budha- en Hindoetempel van Singapore, Sentosa Beach waar de band het diner geniet bij de Tanjong Beach Club met een bijna ‘filmisch’ uitzicht, een bezoek aan de Hollandse School, foto’s en videomateriaal schieten voor promomateriaal, een jungletocht en shoppen op Orchard Road.

Oh what a night! Samen met de gasten beleeft Crystal Dream een topavond tijdens het optreden in Club Holland! Er is volop energie en de aanwezige gasten gaan uit hun dak! Na afloop ontvangt de band louter positieve reacties en worden er driftig visitekaartjes uitgewisseld voor een mogelijk vervolg.

De terugvlucht naar Nederland verloopt prima en de bandleden komen tijd te kort om alle films te kunnen zien die het entertainmentprogramma biedt. De bandleden laten zich aan boord van de Boeing 777 flink verwennen door de ‘Blue Lady’s’ van de KLM en na 7 intensieve dagen van reizen en geweldige ervaringen zet Crystal Dream weer veilig voet op Nederlandse bodem.

We’ll never forget.

2011 - Marcel & Rues Unieke Samenwerking Belgische Hardstyle DJ Coone In The Challenge

DJ Coone maakt een album in 30 dagen waarbij hij samenwerkt met uiteenlopende producers, artiesten en dj's uit o.a.: België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Zweden, Finland en Spanje. DJ Coone wordt op de voet gevolgd door een camera die het opnameproces van minuut tot minuut registreert.

Maart 2011 zijn de definitieve opnames gemaakt voor een albumtrack met de lead van Marcel en gitaarwerk van Rues.

DJ Coone is één van de grote namen in de hardstyle dancescene en draait op vele grote events in binnen- en buitenland. April 2011 wordt het nieuwe album gepresenteerd in ‘Highstreet’ Turnhout.

2011 - Videoclip Singapore Xperience ‘Beautiful Day’ U2 Song Live @ Drufabriek

Februari 2011 speelt Crystal Dream voor de tweede maal in een uitverkochte Drufabriek haar U2 show. In maart reist de band af naar Singapore voor een éénmalig optreden in De Hollandse Club tijdens de 90th Anniversary Reunion van de Hollandse School.

De band verzamelt zowel beeld als geluid van beide gigs en voegt dit samen tot een sfeervolle clip. Het levert prachtige beelden op van Crystal Dream in Singapore en een energieke livetrack (U2 song ‘Beautiful Day’) opgenomen tijdens optreden in de DRU Cultuurfabriek.

2011 - Crystal Dream Plays U2 Naast Rockgiganten Anouk, Kim Wilde & ELO Op Retropop 2011

Juni 2011 is Crystal Dream te zien op de C1000 Suprisestage tijdens het Retropop Festival aan de Grote Rietplas in Emmen.

Rond de klok van 16.00 begint de band aan haar U2 show voor een bomvolle tent. Het is een regenachtige dag, maar tijdens ‘Where The Streets have no name’ breekt het zonnetje door en staat het publiek tot buiten de tent! Het evenement is met 12.000 bezoekers dik uitverkocht.

Overige acts tijdens Retropop zijn o.a. Kim Wilde, ELO, Het Goede Doel, His Wild Romance en The Doors Tribute. Rockdiva Anouk is de afsluiter tijdens de 10e jubileum editie van Retropop.

2011 - Crystal Dream Voor Vijfde Maal Op Oerol, 10 Dagen Het Geluid Van Een Eiland

Crystal Dream speelt voor de vijfde maal op uitnodiging bij de Wyb op Midsland (Terschelling) tijdens het Oerolfestival! Oerol zorgt al jaren voor een fantastische ervaring. De ontvangst van het personeel en eigenaar Jos is altijd hartelijk! Na afloop wordt een traditioneel drankje gedronken op een prachtige avond.

2011 - Crystal Dream Op HOI Week Enschede

Niemand minder dan VanVelzen, Ricky Rivaro, Krystl en Crystal Dream betreden het podium tijdens de HOI introductieweek op de Oude Markt in Enschede. Het concert op de Oude Markt in Enschede wordt jaarlijks bezocht door zo’n 7000 bezoekers.

De HOI week is de niet te missen introductieweek voor alle eerstejaars van Saxion. Een unieke week vol met verschillende activiteiten waar de grondslag voor het studentenleven in Enschede wordt gelegd.

2011 - Crystal Dream Plays U2 Back To Eden

Er ligt een rijke historie voor Crystal Dream in het Eden hotel. In 2006 speelt de band er voor het eerst (destijds ‘De Giraf) en laat een onuitwisbare indruk achter. Een jaar later maakt de band liveopnames welke resulteren in het livealbum ‘No Sacrifice No Glory’ met daarop songs van de Ierse rockgiganten U2.

Crystal Dream is met grote regelmaat te zien in de provincie Drenthe en heeft in de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd. Zo speelt de band o.a. op het C’est La Vie Festival, Sweelpop, Retropop, We’ve Got Talent, Stargala, ‘Sleen Castle’ en is zij regelmatig te zien op uiteenlopende events in het prachtige Drenthe.

De terugkeer naar het Eden hotel in Emmen is daarom een logisch vervolg! ‘De ontvangst is altijd warm en het publiek erg enthousiast, Crystal Dream komt graag in Drenthe!’ aldus Rues.

Onder het motto van ‘minder is meer’ legt Crystal Dream in 2011 de nadruk op haar regular shows en speelt bewust minder U2 shows. ‘Het moet geen kunstje worden en bijzonder blijven, voor zowel het publiek als voor de band' aldus Marcel

Deze bewuste keuze resulteert voor 2011 in een aantal gedenkwaardige en tevens uitverkochte U2 shows die goed zijn ontvangen bij het publiek en positieve feedback brengen via uiteenlopende socialmedia.

Diezelfde avond ontvangt Carlo Roelofs de ‘Golden Nibbit’ als dank voor zijn inzet voor de band in de provincie Drenthe.

Back to Eden.

2011 - Crystal Dream Ondergaat Huisstijlverandering

Headin’ for tomorrow!

Eind 2011 ondergaat Crystal Dream een huisstijlverandering die past bij de huidige identiteit van de band. De nieuwe huisstijl sluit nauw aan bij de moderne vormgeving en levert een positieve bijdrage aan de identificatie van de band en haar organisatie.

Met het nieuwe logo wil de band kracht, kwaliteit en betrouwbaarheid uitstralen! Eigenschappen die band bijna 2 decennia in alle opzichten nastreeft en keer op keer bewijst!

Crystal Dream is klaar voor de toekomst en slaat met Crystal Dream 19.1 een nieuwe weg in.

Headin’ for tomorrow!

2012 - Chameleon Is Changing Colors Again!

Het jaar 2012 toont een goed gevulde agenda en een tourlijst die zich kenmerkt door prachtige events in maar liefst 11 Provincies.

Nieuwe speellocaties, nieuwe songs, een nieuwe show, a brand new website, dito huisstijl en verandering van boekingskantoor zijn ingrediënten die bijdragen aan een succesvol jaar vol uitdagingen en nieuwe mogelijkheden voor de nabije toekomst.

2012 - Crystal Dream Special DRU Cultuurfabriek

Muziekliefhebbers uit alle windstreken vinden de weg naar het prachtige ‘DRU Industriepark’ in Ulft en genieten een avond vol muzikale hoogtepunten! Crystal Dream opent de avond met de beste pop- rockhits uit de jaren 90 aangevuld met enkele songs uit de hedendaagse hitlijsten en sluit de avond af met een ruim twee uur durende U2 show…

Met nieuwe songs, nieuwe videobeelden en lots of energy, laat de Achterhoekse formatie opnieuw zien hoeveel power deze band in zich heeft en van begin tot eind kan boeien en overtuigen!

2012 - Special Guest Waylon In Hellevoetsluis

Eind maart opent de band voor ‘Waylon’ in een tot aan de nok toe gevulde sporthal De Eendraght in Hellevoetsluis. Het optreden wordt goed ontvangen en het enthousiaste publiek sluit de rockers uit de Achterhoek in haar armen…

2012 - Oranjebal XL The Battle - Succesformule!

Op 5 mei viert Nederland Bevrijdingsdag en is Crystal Dream te zien tijdens een uitverkocht Oranjebal XL The Battle in Renswoude.

Oranjebal XL The Battle is geïnspireerd op het concept van De Vrienden Van Amstel Live. Drie podia, twee bands (Crystal Dream & Beethoven), twee dj's (The Beatbusters), acht muziekstijlen, een prachtig decor en niemand minder dan Glennis Grace zorgen voor onvergetelijke avond en een Sold Out House!

2012 - Oerol 'De Wind Voert Het Woord’

Crystal Dream speelt voor de zesde maal op uitnodiging bij de Wyb op Midsland tijdens 30 jaar Oerol waar natuur wordt gecombineerd met, theater, muziek, beeldende kunst, installaties en straattheater. ‘Het is een voorrecht om tijdens het Oerolfestival te mogen spelen, de band kijkt er elk jaar weer naar uit’ Aldus Marcel

2012 - Year Of The Events

De band is dit jaar opvallend veel te zien op uiteenlopende events in alle delen van het land! O.a. Giesbeach, Reurpop, ‘t Breulyfeest, Sunsation in Middelstum, De Visserijdagen in Bruinisse, Genemuiden, Bornerbroek, Erp, Overasselt, Borger, Schoonebeek, Ameland, ’s Gravendeel, Hellendoorn, Markelo, Someren, Doenrade, Kermis Silvolde en het Holland Casino Event in Duitsland blijken met Crystal Dream de juiste combinatie te zijn voor succesvolle edities.

Bijzonder zijn ook de besloten Friends from Singapore party’s in Huis Voorlinden in Wassenaar en De Grote Kerk in Den Haag. Het wordt een welkom terugzien met goede herinneringen aan de ‘Singapore Xpierence’ en twee onvergetelijke avonden! Let’s hope this story continues.

2012 - Crystal Dream Acoustic

De Klok in Eibergen maakt flink reclame met een bomvolle zaal en een prima sfeer als resultaat! Verder zijn de akoestische klanken dit jaar te horen in de Businessclub van De Graafschap, De Musketier en De Hoogklimmer in Denekamp, De Naober in Ruurlo, De Groes in Zelhem en tijdens de Boekpresentatie ‘Gebakken Lucht’ van de Achterhoekse schrijver Eric Schuurman in het legendarische Café Simmers in Arnhem.

Een jamsessie met plaatselijke muzikanten zorgt voor kippenvelmomenten bij zowel de bandleden als bij het publiek tijdens ‘De vrienden van de Kloeck’ in Barger Compascuum!

In november is Crystal Dream Acoustic te zien in de evenementenhal van theater De Meenthe in Steenwijk als support act van de Nederlands band De Dijk.

2012 - Ziekenhuisopname Radboud

Begin november wordt Radboud tot twee maal toe met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

De diagnose ‘Diverticulitis’ wordt gesteld waarbij de uitstulpingen van de dikke darm zijn ontstoken. Daarnaast zijn er complicaties in de vorm van een afgedekte perforatie met kleine abcessen geconstateerd. Een week na thuiskomst verslechterd de situatie en wordt Radboud opnieuw opgenomen.

Na een uitgebreide scan blijken de abcessen te zijn gegroeid met daarnaast drie ontstoken plekken bij de blaas, darm en bekkenbodem. Gezien de ernst van de situatie wordt Radboud direct geopereerd.

Het is op dat moment moeilijk in te schatten wanneer Radboud weer fit genoeg zal zijn om achter zijn kitje te verschijnen. Tot die tijd wordt zijn plek worden ingenomen door de uit Arnhem afkomstige Ruud Voesten. Ruud maakte in 2011 een succesvolle tour langs het clubcircuit en alle grote festivals met de elektro- rockband Krach en weet de plek van Radboud op eervolle wijze in te vullen.

2012 - Crystal Dream Plays U2

Een uitverkochte De Schuur in Hoogmade, een bomvolle De Stek in Grootebroek, Het Schaaf Citytheater in Leeuwarden, De Bonte Wever, de Midzomerfeesten op Ameland en het TT Festival in Assen. Een greep uit de reeks succesvolle U2 shows van het afgelopen jaar. Daarnaast is de U2 show regelmatig te zien, in combinatie met de Regular Show, in o.a. Schoonebeek, Renswoude, Doenrade, tijdens het Bruelyfeest in Zevenaar, Borger, Hellendoorn en het Brabantse Erp.

Het optreden in zaal Melody in Emmen blijkt een waar hoogtepunt te zijn voor de band! ‘Alles klopt deze avond: de set, de mensen, de show, de respons en het heilige vuur is rijkelijk aanwezig’ Aldus Rues

De U2 show blijft voor mooie momenten en louter goede herinneringen zorgen.

2012 - Nieuw Boekingskantoor

Na 10 jaar samenwerking met New Entertainment, stapt Crystal Dream in oktober over naar het in Emmen gevestigde Roelofs Entertainment. De band heeft in voorgaande jaren veel te danken aan Carlo Roelofs en Roelofs Entertainment waardoor een overstap niet langer uitblijft.

Beide partijen heffen in oktober het glas op een goede samenwerking en een mooie toekomst met nieuwe uitdagingen.

2012 - Crystal Dream In De Studio

In december is de band regelmatig in de studio te vinden voor opnames van nieuw songmateriaal en remasters van voorgaande albums voor het jubileumjaar in 2013.

2013 - 20 Years Of Rock ’n Roll

Crystal Dream viert in 2013 haar 20 jarig jubileum en gaat de boeken in als een succesvol en productief jaar!

Maar liefst 20 jaar Crystal Dream wordt gevierd met een uitverkocht concert in de DRU Cultuurfabriek, remasters uit de oude doos, twee nieuwe singles, videoclips, promo’s, bonustracks, een nieuwe liveshow en een sideproject met negen nieuwe tracks. Ondertussen dendert de band op volle toeren door Nederland met energieke gigs…

2013 - Remasters Eigen Werk Uit ‘De Oude Doos’ Periode ’96 T/M ’05 Online

To know the future, you’ll have to learn the past.

Oude fotoboeken kijken op een zondagmiddag. Zo moet voor Rues en Marcel het gevoel zijn geweest tijdens het remasteren, documenteren en archiveren van uiteenlopend songmateriaal uit ‘de oude doos’. Naast de originele songs uit de periode ‘96 t/m ‘05, zijn er ook een aantal nooit eerder uitgebrachte bonustracks te downloaden.

De songs maken deel uit van onze geschiedenis, op deze manier kunnen Dreamliefhebbers een reis maken door het muzikale archief van Crystal Dream. Aldus Rues

Ook de eerste Nederlandstalige single ‘Bevroren Emotie’ (Liveversie) uit ’96 staat online. De song is in die periode regelmatig te horen op zowel lokale als landelijke zenders. De band wordt o.a. gevraagd voor Veronica's Call TV. In de jaren daarna brengt de band in totaal 5 singles, 3 live albums met covers, 2 studio albums met eigen werk, 2 roadmovies en 7 videoclips uit.

Crystal Dream heeft uiteenlopende muzikale paden bewandeld en elke move, verandering of zoektocht was de moeite waard en bracht ons dichter bij onszelf. Aldus Marcel

2013 - Anniversarysong 'Just The Way You Are'

De song ‘Just The Way You Are’ is een cover, het origineel is in 2010 als single uitgebracht door Bruno Mars en staat wekenlang op nummer 1 in de hitlijsten. Live weet Crystal Dream regelmatig haar publiek te verrassen door covers te voorzien van nieuwe arrangementen en haar karakteristieke geluid, maar het is voor het eerst dat zij een cover opneemt en uitbrengt. De digitale hoes is een combinatie van een door Marcel geschoten foto tijdens de opkomst in het City Theater in Leeuwarden en de herkenbare artworkstijl van Rues.

2013 - Jubileumconcert 20 Years Of Rock ’n Roll

Zaterdag 2 maart 2013 viert Crystal Dream haar 20 jarig bestaan met een exclusief jubileumconcert in een uitverkochte DRU Cultuurfabriek in Ulft! 20 jaar Crystal Dream geschiedenis verpakt in een fantastische show met pop- rocksongs uit de hedendaagse hitlijsten, aangevuld met smaakvolle klassiekers en eigen werk van nul tot nu…

2013 - Gerlos Feestweek - Tirol

In de nacht van zondag op maandag reizen de heren af naar Oostenrijk voor vier doldwaze dagen tijdens de Feestweek in Gerlos. Bij aankomst mengen de heren zich in het feestgedruis en spelen die avond in 't Wohlfühlhotel Platzer.

Een dag later waagt Marcel zich op de ski's, staat Rues in de relaxmodus en genieten beide heren volop van de zon. De namiddag is gereserveerd voor video-opnames van de song 'Just The Way You Are' voor het TV Programma Brabant Toppers. Woensdag zijn de beide heren akoestisch te horen tijdens een live-uitzending via Simone FM vanuit het Zillertal Arenacenter boven op de berg, waar de gondel van Gerlos eindigt.

Optredens van uiteenlopende artiesten vinden plaats op diverse locaties. Bovenop de berg maar ook ‘s middags en ‘s avonds in het dorp. Tussen de bedrijven door galmen akoestische klanken van Rues en Marcel door de Oostenrijkse Alpen bij de Zillertal Arena.

’s Avonds zingt Marcel, in de Country Club, de hit ‘In De Blote Kont’ met Mooi Wark en Danny Panadero op mondharmonica! Het wordt een gedenkwaardige avond met lots of fun.

2013 - Comeback Radboud En Afscheid Ruud Tijdens Reurpop Festival

Tijdens het Reurpopfestival in Ruurlo keert Radboud terug op zijn drumkruk en neemt Crystal Dream afscheid van invaldrummer Ruud.

Na een lang ziekbed en herstel voor Radboud komt hiermee een einde aan een periode van onzekerheid! De afgelopen maanden zijn voor alle bandleden enerverend geweest, maar hebben ook energie, verfrissing en creatieve flows opgeleverd. De energie spat tijdens het Reurpopfestival van het podium af en de nieuwe single wordt goed ontvangen.

Met invaldrummer Ruud heeft de band, tijdens de afwezigheid van Radboud, een aantal gedenkwaardige optredens mogen beleven. Ruud weet de optredens op respectvolle wijze in te vullen met fantastisch drumwerk, valt goed in de groep en in de smaak bij het publiek. Ruud maakt deel uit van de Arnhemse band ‘Krach’ en begint in de zomer met de opname’s van haar tweede studio-album. Daarnaast is Ruud druk met zijn jazzproject Fat Cat.

2013 - New Horizon ’Here she comes’

Shall I follow the stream or cross the sea, strive for a dream or let life be.

De single New Horizon ‘Here She Comes’ is de tweede single die wordt uitgebracht ter ere van het 20 jarig jubileum. Het is een energieke, uptempo, pop- rocksong met electro- dance-invloeden en kenmerkt een positive vibe.

Met de nieuwe single laat de band opnieuw zien wars van trends en hypes haar eigen pad te kiezen en daarmee het live-circuit blijft verrassen. De single is te vinden in de iTunes lijsten, Spotify, Deezer en Rdio. De single komt goed aan bij de ‘Dreamliefhebbers en de lokale en regionale radiostations. De single wordt veelvuldig gedraaid en de bandleden gaan regelmatig op pad voor het geven van diverse interviews en een aantal live-optredens. De song is een vertrekpunt naar een nieuwe periode in de inmiddels rijke geschiedenis van de band.

2013 - Vocals Marcel Op Dancetrack Official Anthem Huntenpop Festival

Begin 2013 worden Marcel en Techno-dj Roel Salemink benadert door de organisatie van Huntenpop om een anthem te maken voor de openingsavond van het Huntenpopfestival in Ulft (Gld.).

Na een korte brainstormsessie gaan beide heren direct aan de slag. Marcel schrijft een aantal losse teksten, verzint de titel en zingt een aantal zanglijnen in. Roel componeert en produceert de muziek en kort daarna wordt de dancetrack in Duitsland gemastered door Daniel Reichow. De dancetrack is ondergebracht bij het label Black Hole Recordings, de platenmaatschappij van DJ Tiësto. Sunshine’ is een zwoele, zomerse maar krachtige dancetrack geworden en ademt een sfeertje van positiviteit.

Het sideproject gaat de boeken in onder de naam ‘RoMa’

2013 - Ciao Diablo - Sideproject Rues & Marcel

Ciao Diablo is een spiegeling van gedachten en emoties vertaald naar muziek, teksten en creatieve uitspattingen in zowel beeld als geluid. De songs van Ciao Diablo hebben een donker, krachtig maar vooral energiek karakter. De muziekstijl van Ciao Diablo is een mix van energieke pop en alternatieve rock. De band laat zich graag inspireren door uiteenlopende bands uit het verleden en de hedendaagse pop- rockscene.

Na een periode van schrijven, experimenteren en het opnemen van demo’s beginnen oprichters Marcel en Rues met de officiële opnames van 11 songs. Marcel en Rues, nemen de volledige productie voor eigen rekening en spelen alle instrumenten zelf in m.u.v. de bas die wordt ingespeeld door Nathan Meinen. Om inspiratie op te doen voor het artwork vertoeven de heren een aantal dagen in Berlijn.

Het resultaat mag er zijn! Pakkende en sfeervolle nummers voorzien van een heldere sound, rauwe gitaren, gecombineerd met opzwepende drums, stuwende baslijnen, ‘Old School’ synths en krachtige vocalen. De songs van Ciao Diablo kenmerken zowel diepgang in de muziek als in de teksten. De mannen van Ciao Diablo blijven dicht bij het gevoel en daarmee dicht bij zichzelf.

Oktober wordt de eerste officiële single ‘How Would I Know’ gereleased, December verschijnt het album ‘Lovers & Demons’ tijdens het Club 3voor12 Gelderland XXL Festival in de Drucultuurfabriek in Ulft. Een combi van nieuw songmateriaal en een aantal covers zijn de ingrediënten waarmee Ciao Diablo die avond bewijst een goede liveshow neer te kunnen zetten.

2013 - Agenda In Eigen Beheer

Crystal Dream is een band die ruim 20 jaar meedraait in het livecircuit en haar eigen koers vaart. De tijd om op eigen benen te gaan staan is daarom een logische stap. Eind november besluit de band de agenda en boekingen in eigen beheer uit te voeren.

2013 - Xmas Bonustrack ‘Better Days’ Featuring Naomi

Crystal Dream covert ‘Better Days’ van de Goo Goo Dolls in een speciale uitvoering.

Bij het afmixen van ‘Better Days’, miste ik iets en heb mijn dochter Naomi achter achter de microfoon gezet om wat proefopname’s te maken. Bij het opnemen van de eerste noten wist ik direct dat de track bijzonder zou worden en ben als een gek met het nummer aan de slag gegaan om het op tijd af te kunnen krijgen voor de kerstdagen. Aldus Marcel

2014 - Succesvol Jaar Met Hoogte- En Dieptepunten

Crystal Dream begint het jaar met een aantal akoestische gigs in de beste sfeerkroegen van de Achterhoek, verzorgt het voorprogramma van o.a. Ilse de Lange, Niels Geusenbroek, Nielson en sluit eind maart het Oostenrijkse skiseizoen af tijdens de feestweek in Gerlos.

Crystal Dream Plays U2 is te zien in o.a. Hoogmade, Loosbroek, Winterswijk, tijdens het Rock4Life Festival in Katwijk, het ZinIn Theater in Nijverdal, De Drufabriek in Ulft en in het Brabantse Erp tijdens het ‘MOMFest’.

Verder mogen natuurlijk de nodige festivals, events en de rokende en dampende feesttenten niet ontbreken. De regular shows zijn dit jaar te zien in o.a. Alblasserdam, Saasveld, Bant, Geesteren, Gramsbergen, Elsloo, het vertrouwde ’s Gravendeel, Bergentheim, Den Hoorn, Schijndel, Hummelo, Lierderholthuis, Gramsbergen, Averlo, Twello, Weiteveen, Boerhaar en de zomerfeesten ‘De Hoeve’ in St. Isidorushoeve.

2014 - Crystal Dream Plays U2 - MOMFEST ‘Monsters Of Mariaheide’

De 21e editie, het Monster is volwassen geworden, gegroeid naar het rock-feestje van het zuiden. 3 podia en 20 acts! Acts van regionale, nationale en internationale allure met o.a. Hawk Eyes en The Deaf.

De grote afsluiter van de avond is Crystal Dream, een U2 coverband. Het is druk want er zijn veel U2 fans in de zaal te vinden. De nog jonge bandleden van Crystal Dream laten al snel zien dat ze de essentie van U2 hebben begrepen en spelen hit na hit zowat feilloos na. Een kwalitatief goede coverband die onthouden kan worden! Aldus Rockportaal

2014 - Crystal Dream Plays U2 - DRU Cultuurfabriek

Na vier uitverkochte shows, met uiteenlopende thema’s, keert Crystal Dream terug naar de DRU Cultuurfabriek in Ulft met een nieuwe U2 show waarmee de band in 2014 door het land tourt.

2014 - Interview Musicmaker, Het Lijfblad Voor Muzikanten

Musicmaker, het lijfblad voor muzikanten sinds 1977, op bezoek in de oefenruimte van Crystal Dream.

De vier heren van Crystal Dream hebben al voor de nodige hete vuren gestaan, met als hoogtepunt het voorprogramma van Guus Meeuwis tijdens zijn stadionconcerten. Een band die dat soort optredens doet, moet wel professioneel te werk gaan. Aldus Musicmaker

2014 - Sence Of Place - Oerol

Crystal Dream is voor de achtste maal te zien tijdens het Oerolfestival op uitnodiging van de Wyb op Midsland!

De band treft voor de laatste keer eigenaar en levensgenieter Jos 'Wyb' die ongeneeslijk ziek is. Als eerbetoon voor alle prachtige momenten wordt het optreden verlengd met het 'kwartiertje van Jos' en heffen de mannen de glazen op een mooie avond! Jos overlijdt december '14.

Niet het einde, maar het begin van een mooie herinnering.

2014 - Vierdaagsefeesten Plein ’44 - Nijmegen

Crystal Dream sluit Vierdaagsefeesten af op het grootste plein van de Nijmeegse binnenstad. De Vierdaagsefeesten in Nijmegen is het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland en trekt jaarlijks samen met de wandelmarsen 2,35 miljoen bezoekers naar de stad. Er treden meer dan 2750 artiesten op, verspreid over 37 podia. Overige bands o.a. Kensington, The Fortunate Sons, Coldplace, Bluebettes, Enge Buren en The Memphis Maniacs.

2014 - Crystal Dream Plays U2 - Huntenpop Festival

Op vrijdagavond 22 augustus is Crystal Dream Plays U2 te zien tijdens de traditionele tributenight van het Huntenpop Festival op het DRU Park in Ulft. De band speelde voor het laatst op het festival in 2007 met een overtuigende set. Het festival, dat voor het eerst in 1989 werd gehouden, kenmerkt zich naast podia voor bekende bands ook als popfestival voor aankomend talent en trekt jaarlijks ruim 20.000 bezoekers.

2014 - Crystal Dream Acoustic

De populariteit van het duo blijft stijgen. Oktober staan Rues en Marcel tijdens de singer songwriter night in het voorprogramma van Krystl en Douwe Bob in de Bonte Wever in Assen.

2014 - Year Of The Bonustrack

Crystal Dream brengt twee eigen songs uit. ‘One track mind’ en ‘No angels to save the day’. Beide up tempo pop- rocksongs voorzien van twee te gekke videoclips. Daarnaast covert de band ‘Tell me it’s not over’ van de Britse band Starsailor in een unplugged versie.

2014 - Festyland

Brabantse zondagen rocken!

Met ruim 7000 bezoekers, een scala aan artiesten en 'lots of happy faces' is de extra dag van FestyLand het 'Heerlijk Hemelrijkfestival' succesvol verlopen! Crystal Dream geniet van het tot in puntjes georganiseerde evenement! It was a Sunday sunny Sunday and it rocked!

2014 - Crystal Dream Verder Zonder Drummer Radboud

Begin november gaat de band verder zonder drummer Radboud. Na een periode van gesprekken blijken de neuzen niet meer dezelfde kant uit te staan. Een moeilijke beslissing waarbij niet over één nacht ijs is gegaan! Met Radboud is in 8 jaar tijd met plezier gewerkt aan één van de succesvolste periodes uit de geschiedenis van de band.

2014 - Ruud Voesten Nieuwe Drummer Crystal Dream

Voor zowel de band als het publiek is Ruud geen onbekende. Eind 2012 en begin 2013 verricht Ruud prima invalwerk, weet het repertoire van de band in te vullen met fantastisch drumwerk, ligt goed in de groep en valt in de smaak bij het publiek.

2014 - Crystal Dream Plays U2 Under A Purple Sky

December sluit de band een reeks U2 shows af in de Metropool in Hengelo. Volgens zeggen de spannendste plek van Twente. Intiem en verraderlijk gezellig! They call it paradise, we call it a perfect place to rock! De band zet een overtuigende en energieke show neer.

2015 - Tearing Down Old Walls To Make Room For Something Open And Stable On A Solid Base

Crystal Dream heeft de boel goed op de rit en kijkt tevreden terug op een jaar met mooie momenten. De sfeer binnen de band en de vibe op het podium zijn goed en betalen zich uit in gedenkwaardige en energieke optredens.

De band begint het jaar met een aantal akoestische en unplugged gigs en is op de nodige festivals, events en in feesttenten te zien in o.a. Alblasserdam, Losser, Saasveld, ’s Gravendeel, Nieuw-Buinen, Beckum, Hollandscheveld, Wolvega, Teuge, Kampen, Noorden, Katlijk, Akersloot, Emmen, Horst en speelt voor de zesde maal in haar carrière in een stadion tijdens de huldiging van De Graafschap die na een spannende wedstrijd in de nacompetitie terugkeert naar de eredivisie.

2015 - 'Lady With The Spinning Head’ - Bonustrack

Here she comes, lady luck again…

Crystal Dream covert ‘Lady With The Spinning Head’ van de Ierse band U2 en heeft de song uit de jaren ’90 in een nieuw jasje gestoken. Het videomateriaal voor de videoclip is geschoten door Jeffrey Ruesink tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen op Plein ’44, Huntenpop en DRU Cultuurfabriek.

2015 - Crystal Dream Plays U2 Op Grootste Cover- En Tributefestival Van Nederland

Tijdens de 2e editie treden de grootste cover- en tributebands uit het binnen- en buitenland op. Ruim 3000 bezoekers genieten van populaire cover- en tributebands met muziek uit de jaren ’60 tot nu op het DRU Park in Ulft.

Overige U2 shows in o.a. Meijel, Ermelo, Brunssum, Raamsdonksveer, Noorden, Akersloot, Middelburg en Willemsoord.

2015 - Afsluiter Mainstage Reurpop Festival

Op zaterdag 6 juni a.s. is Crystal Dream de afsluiter op 8e editie Reurpopfestival in Ruurlo met o.a. The Kik.

Reurpop is een driedaags festival voor jong & oud in de achterhoek dat plaats vindt op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015. Enkele namen van voorgaande jaren: o.a. Miss Montreal, Gerard Ekdom, Kensington & Jett Rebel.

2015 - Tribute To Jos - Oerol ‘15

Voor de negende maal naar het Oerolfestival op uitnodiging van de Wyb op het prachtige eiland Terschelling.

Vorig jaar beloofde Jos ons plechtig dit jaar weer te zien. Helaas is Jos december '14 overleden aan de gevolgen van K. Dankzij Jos heeft de band inmiddels negen prachtige jaren mogen beleven op Terschelling tijdens Oerol. Waarvoor de band Jos veel dank verschuldigd is. Een extra lange toegift 'Het kwartiertje van Jos' en een 'Juttertje' met zoon Niek bij de gedenkplek van Jos.

Niet het einde, maar het begin van een mooie herinnering.

2015 - Southpark Festival Middelburg

Een dag na het Oerolfestival reist de band naar het Southpark Festival in het Zeeuwse Middelburg.

Het Southpark Festival is een multicultureel festival met o.a. muziek, kunst, dans, theater, internationale hapjes, waar alle leeftijden (0-99) en culturen elkaar kunnen ontmoeten. Het Festival vindt elk jaar aan het begin van de zomervakantie op het Meiveld te Middelburg plaats, richt zich op alle doelgroepen uit onze samenleving en heeft een gevarieerd, kwalitatief en multidisciplinair programma. Het festival onderscheidt zich daarmee van andere festivals en is goed voor ruim 10.000 bezoekers. Een dag later nog even een mooie afterparty in Bathmen bij Dancing Boode.

2015 - Crystal Dream Voorprogramma UB40

De uit Birmingham (Eng.) afkomstige reggae- en popband werd opgericht in 1978 en kende verschillende grote hits o.a. I Got You Babe, Sing Our Own Song, Red Red Wine en Kingston Town. Crystal Dream speelt voor een uitverkochte Bürgerhalle in de Duitse plaats Gronau, weet het publiek te overtuigen met een unplugged set en mag na afloop louter positieve reacties ontvangen.

2015 - Najaar

In het najaar keert de band terug naar Music Club Kampen (voorheen De Buitenwacht), Hampshire Hotel Emmen (80’s special) en De Radstake met een kerstspecial. Het worden memorabele avonden. Just like the old days! Bringing back good memories, walkin' down memory lane and makin' new ones.

2016 - Rockit!

Crystal Dream kijkt met volle tevredenheid terug op een jaar met mooie momenten.

Het complete repertoire is op alle fronten flink onderhanden genomen en de band lanceert in januari een nieuwe website met 23 jaar Crystal Dream geschiedenis. Ook het YouTube Channel en Soundcloud zijn flink onder handen genomen o.a. uitgebreide info, gecatoriseerde afspeellijsten van singles, bonustracks, promo's, oud materiaal, side projects etc. etc.

De band begint het jaar met een aantal akoestische en unplugged gigs in o.a. Huissen, Zwolle, Ruurlo, Herpen, St. Oedenrode, Geesteren, Zieuwent en is te zien op de nodige festivals en events in o.a. Losser tijdens het Bruegheliaans Festijn, Het Paradefestival in Brunssum, De Wielerronde van Varsseveld, De Hofnar in Aalten en in feesttenten in o.a. ’s Gravendeel, IJzerlo, Beckum, Den Ham, Noorden en Gaanderen.

Crystal Dream speelt dit jaar voor het 15e achtereenvolgende jaar in Dancing Bruins (Saasveld) where the weekend ends with a blast!

2016 - Rockin' Business Events

Naast de businessclub van de Graafschap is Crystal Dream dit jaar regelmatig te vinden op uiteenlopende businessevents.

Martini Ziekenhuis 25th Anniversary At Martini Plaza Groningen. De dag erop ontwaakt de band na een te gekke show in Expohal 6 en een unplugged sessie in de loungebar van Martini Plaza en brengt een bezoek aan de David Bowie tentoonstelling in het Groninger Museum. Ruim 3000 mensen vermaken zich zichtbaar met het gevarieerde programma ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van het Martini Ziekenhuis.

Amsterdamned!

Begin april speelt de band voor de Rabobank een unplugged sessie tijdens het diner in Amsterdam in Grandcafé L'Opera aan het Rembrandtplein. Na het diner gaan de remmen los en knalt de band full power tot in de late uurtjes.

Rockin' The Nurses!

Dag in dag uit staan de medewerkers van 's-Heeren Loo Zorggroep afdeling Ermelo klaar voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar tijdens het personeelsfeest even niet!

Boekhouders Rocken!

Ook Oovb Adviseurs uit Boekel weet de band te vinden voor haar personeelsfeest in Zalencentrum Ambianz in Zeeland. Een sfeervolle locatie, prima catering en lots of nice guests! Deze Brabantse nacht kwam zeer zeker niet langzaam op gang en duurde natuurlijk veel te kort!

2016 - Oerol Terschelling ‘Salto Mortale’

Oerolfestival jaargang tien op uitnodiging van Bar Dancing Wyb op het prachtige eiland Terschelling. Fantastisch weekend, lekker gespeeld, lots of new songs en waanzinnig publiek! Bij het afbreken van de apparatuur struikelt Rues in de deksel van eigen zijn koffer en maakt een koprol vanaf het podium zo de zaal in. De actie veroorzaakt een klein scheurtje in z'n oorlel waardoor hij des nachts nog even zijn oor moet laten lijmen bij de dokter. Het jubileumjaar gaat mede dankzij deze actie als onvergetelijk de boeken in.

2016 - Ruud op North Sea Jazz

Vrijdag 8 juli a.s. speelt Ruud op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam met het Rok Zalokar Trio op de Codarts Talent Stage (Nile Square). Daarnaast brengt Ruud in het najaar een EP uit met eigen werk onder de naam ROEST.

2016 - Unplugged Power

Private party in Café de Preek ‘Rock 'n Roll Church’ gelegen aan de markt in Uden. Lekkere muziek vanaf de jaren 60 tot nu waarbij de nadruk ligt op goede pop- rockmuziek. Vanavond aangevuld met akoestische klanken uit de Achterhoek on a private party.

Het festivalterrein van het Feestival in Hengelo (Gld.) ligt er fantastisch bij en de aankleding is super. De organisatie van Feestival Hengelo heeft er alles aan gedaan om er een waanzinnige editie van te maken. Aan Crystal Dream de eer om de avond op te fleuren met een unplugged sessie in een sfeervolle 80's/90’s tent.

2016 - U2 Experience

It's allright, it's allright, she moves in mysterious ways…

Zaterdag 30 januari 2016 speelt Crystal Dream in een tot aan de nok toe uitverkochte DRU Cultuurfabriek haar nieuwe U2 show en maakt opnames voor een nieuwe promo.

Na vier uitverkochte concerten in de ZiggoDome Amsterdam en louter lovende recensies blijft de Ierse band U2 koploper aan het muzikale front. Reden genoeg voor Crystal Dream om de U2 show volledig aan te passen en elementen toe te passen die de Innocence en Experience tour tot een hoogtepunt maken. Voorafgaand aan de film speelt de band in de conferentiezaal twee songs in een akoestisch setting. Aansluitend een ruim twee uur durende show met nieuwe visuals, showeffecten en lots of new songs o.a. Invisible, Mysterious Ways, The Fly (intermission), Who’s Gonna Ride Your Wild Horses en Every Breakin’ Wave gespeeld door Ruud op piano.

Na de krachtige start in de DRU Cultuurfabriek knalt de nieuwe U2 show als een malle door het land via o.a. Eetcafé De Musketier (Denekamp), Blok 10 (Horst) rechtstreeks naar het fantastische Bibelot Poppodium in Dordrecht waar de band de start van het Big Riversfestival opent. In het najaar is de U2 Experience te zien tijdens de Feestweek in Naaldwijk, Muziekcentrum De Bosuil (Weert), Live-club Woetsjtok (Brunssum), Zalencentrum Het Anker (Wierden), tijdens het Klinkerfeest (Noorden) en Poppodium Het Bolwerk (Sneek).

2016 - U2 Unplugged

Na o.a. Frederique Spigt en Armand de eer aan Crystal Dream om een akoestisch optreden te verzorgen in 'Casa Del Arte' in het pittoreske Wijbosch. Een spannende maar gedenkwaardige zondagmiddag met louter muziekliefhebbers op een fantastische locatie.

2016 - U2 Tributeland

Zondag 20 november sluit de band haar U2 tour af op het Tributeland festival in het Klokgebouw in Eindhoven. Tributeland is een spiksplinternieuw indoor tributefestival met de beste tributebands van Europa, verspreid over 2 podia en wordt tijdens de eerste editie bezocht door ruim 2000 bezoekers.

2016 - Life Is Calling (EP)

Crystal Dream brengt een EP uit met daarop een nieuwe track ‘Life Is Calling’ plus drie eerder uitgebrachte bonustracks. De songs zijn te beluisteren en te downloaden op o.a. Spotify, Soundcloud, Deezer, en iTunes. De song wordt voorzien van een videoclip die samen met de overige songs te zien zijn via het officiële YouTube kanaal van de band.

Het nummer ‘Life Is Calling’ is de laatste track uit een schrijfproces ten tijde van het album ‘Lovers & Demons’ (2013). Dit album werd uitgebracht onder de naam Ciao Diablo, een sideproject van Rues en Marcel. De song en de tekst passen precies bij het gedachtengoed van de band op dit moment.

Life Is Calling!

2016 - Albums NU (2002) + Breakin’ The Silence (2004)

A trip down memory lane.

Het album NU en het album Breakin’ The Silence + een aantal niet eerder uitgebrachte songs + bonustracks zijn te downloaden en te beluisteren via o.a. Spotify, Deezer, Google Play, YouTube en iTunes.

2016 - De Graafschap Rockin’ The Spinnekop

De band die met grote regelmaat te zien is en te horen op de Vijverberg (o.a. businessclub, supporters dag, jubileum De Graafschap (support: Stadionconcert Normaal) en de huldiging tijdens de promotie in ’15, speelt tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop op het Spinnekopplein van het stadion voor een uitzinnige menigte superboeren.

2016 - Najaar

De band sluit het jaar af met een kerstspecial in een tot aan de nok toe gevulde De Groes in Zelhem en een cool private party op oudejaarsdag in zaal Beekman & Beekman in Deurne.

2017 - Buckle Up For The Rockin’ Roller Coaster!

Lots of highlights, een optima forma vibe en een mooie lijst met memorabele optredens in alle delen van het land. De band kijkt met volle tevredenheid terug op een jaar met mooie momenten en fantastische optredens.

De band begint het jaar met een aantal akoestische en unplugged gigs in o.a. Denekamp, Varsseveld, Aalten en is te zien op de nodige festivals en events in o.a. Losser tijdens het Bruegheliaans Festijn, het Slobberfeest in Hardenberg, Yesterdayland (BE), Reurpop, BazelParkt (BE), Coverland, Het Pieperfestvial in Emmeloord, De Hofnar in Aalten, Spoorzicht Staphorst, Dancing Bruins Saasveld en in feesttenten in o.a. Den Ham, ’s Gravendeel, Naaldwijk, Teuge en Tilligte.

2017 - Afterparty UB40

Aan Crystal Dream de eer om het dik uitverkochte UB40 concert in de Hofnar Aalten tot in de late uurtjes te voorzien van akoestische klanken in een übergezellige latenight kroegsfeer. Na afloop klinken de heren op een prima avond met een red, red wine.

2017 - Rockfestival Assen

Midden april is de band te zien in de Bonte Wever in Assen tijdens het indoor Rockfestival met o.a. DeWolff, Dilana, Dany Lademacher's Wild Romance, Moonshark & Dirty Boulevard.

2017 - Tribute To Reurpop

Crystal Dream komt de 10e editie met een op maat gemaakte show naar Ruurlo om het publiek te eren die de band verkoos tot favoriete act 2015. De band speelt dit seizoen voor de derde maal voor een uitverkocht huis. De sfeer is super tijdens de 10e editie van Reurpop in een tot aan de nok toe gevulde tent. De band is zichtbaar in haar nopjes en knalt met een anderhalf uur durende set.

2017 - Oerol

Zon, zee, strand, food, drinks, twee te gekke gigs (unplugged, plugged, outdoor en indoor) en fantastisch publiek. De energie dendert door Bar Dancing Wyb. Op de terugweg naar het hotel the best aurora ever. De 11e editie was er één om nooit te vergeten!

2017 - U2 Experience

Tropisch, episch, fantastisch publiek, het zweet tot in de bilnaad en een dik uitverkocht Coverland. De band speelt voor de tweede keer op het grootste tributefestival van Nederland een Joshua Tree special.

In november sluit de band haar U2 tour af op Ruyterrock in het Arsenaal Theater in Vlissingen. De band opent het rockfestival met o.a. Imetellica en ACDC UK. Verder is de U2 show te zien in o.a. Malden, Valburg, Naaldwijk, het Rockfestival in Assen, BazelParkt (BE), Yesterdayland (BE), de DRU Cultuurfabriek en het Pieperfestival in Emmeloord.

In ’t Raedthuys speelt de band haar eerste en tevens succesvolle unplugged U2 sessie.

2017 - Acoustic Business Events

Ook de zakelijke markt weet de band met grote regelmaat te vinden voor op maat gemaakte events. Rues en Marcel voorzien dit jaar uiteenlopende events van akoestische klanken. Het duo geniet met volle teugen van de businesstripjes, bijzondere speelplekken en ontmoet inspirerende mensen. O.a. MAC Business Event (Amsterdam & Egmond aan Zee), 75th Anniversary Westerveld & Nederlof bij Strandlodge Winterswijk en in de Dales Business Club Lounge van De Graafschap.

2017 - U2 Experience België

De band zet voor het eerst voet op Belgische bodem en beleeft een fantastisch weekend in een 28 uur durende non-stop roller coaster. Zaterdagavond sluit de band het BazelParkt festival af op het hoofdpodium. Een sprookjesachtig festivalterrein bij Kasteel Wissekerke in het pittoreske Bazel (Kruibeke). De entree (kasteelpoort) is wellicht de meest bijzondere artiesteningang in de carrière van de band. Het wordt een fantastische avond en België omarmt de band.
De band is niet naar België gekomen om uit te rusten. Al vroeg in de morgen maakt zij zich op voor een vervolg op het Belgische avontuur en maakt koers naar Bobbejaanland voor een optreden in het pretpark tijdens de eerste editie van Yesterdayland. Waar de band een dag eerder de eer had om af te sluiten wordt de band op dit evenement ingezet om de opening glans te geven. Het plein bij de Typhoon (Achtbaan) stroomt vrij snel vol en de sfeer is top! Het Belgische avontuur is een succes.

2017 - Back To Dinxperlo

De oorsprong van de band ligt in De Heurne waar zij 24 jaar geleden begint in de oefenruimte aan de Lage Heurnseweg. Het laatste optreden in Dinxperlo dateert van 2011 tijdens het beachvolleybaltoernooi. Het is de band zelf die aangeeft weer eens in Dinxperlo te willen spelen. Het wordt een mooie avond met een een drie uur durende show en een welkom weerzien.

2017 - Najaar

De band sluit het jaar af met een kerstspecial in een tot aan de nok toe gevulde Eetcafé de Groes in Zelhem en een optreden in de theaterzaal van de Oranjerie in Wijhe.

2018 - 25 Years Of Rock ‘n Roll

Crystal Dream viert haar 25-jarig jubileum met een exclusief jubileumconcert in een stijf uitverkochte DRU Cultuurfabriek in Ulft. Een muzikale ode aan het 25 jarig bestaansrecht van de band in een op maat gemaakte productie. 25 jaar Crystal Dream geschiedenis verpakt in een 3 uur durende show met een uitgekiende lichtshow, special effects, special guests, video wall en diverse showelementen.

De band begint aan een intens en succesvol jaar en trapt akoestisch af in de businessclub van De Graafschap keert terug naar de voorjaarsfeesten in Rietmolen en verzorgt het voorprogramma van de Nederlandse band Van Dik Hout.

Een mooie lijst met nieuwe speelplekken en regelmatig uitverkochte evenementen siert de tourlijst van 2018. Het PLAY Festival in Eersel, de feesttent in Geesteren, een dik uitverkochte Oranjenacht en de Hammerdagen in Den Ham, de Naaldwijkse Feestweek, het Popcorn Festival in Lattrop, het Bruegheliaans Festijn in Losser, het Stadsfeest Doetinchem en de Classic Night in Club Limbo Emmen.

In het najaar speelt de band haar Try Out voor de jubileumshow in Baarlo bij Tico Tico in een informele setting. De reacties zijn lovend en beloven veel goeds voor de uiteindelijke uitvoering in de DRU Cultuurfabriek.

2018 - Acoustic Business Events

Rues en Marcel voorzien dit jaar uiteenlopende events van akoestische klanken. O.a. het Ten Brinke Tournament in Varsseveld. In Velp bij Café Sem op een private party voor onze ‘Friends From Singapore’. De huldiging van De Graafschap tijdens de promotie naar de Eredivisie. De kermis in het Brabantse Erp bij Partycentrum Van Haandel, De Radstake tijdens het personeelsfeest van de Gem. Oude IJsselstreek en een Private Party.

2018 - Reurpop Festival Mainstage 2018 It Is!

Opnieuw blijkt de band als best gewaardeerde act uit de publiekspoll van het afgelopen jaar te komen. Voor de organisatie reden om de Crystal Dream voor 2018 opnieuw te programmeren. Voor de band alle hens aan dek om ook tijdens de 11e en tevens uitverkochte editie een verpletterende indruk achter te laten!

2018 - Damn! Ruud’s Gonna Leave The Building!

Begin ‘18 geeft Ruud aan na te denken om zijn zinnen volledig te kunnen zetten op zijn eigen project ROEST, Rok Zalokar Music en uiteenlopende jazzprojecten. Na een maand van bezinning geeft Ruud aan definitief te willen stoppen. Ruud is een fantastische drummer en bovenal een fantastisch mens. We mogen samen terugkijken op een mooie periode waarin Ruud de band op alle fronten het juiste zetje geeft om de band naar 25 jaar rock ’n roll te loodsen.

2018 - Bram van Uum Nieuwe Drummer Crystal Dream

De uit Neede afkomstige Bram van Uum (26) neemt na de zomervakantie de drumstokken over van Ruud. Zo’n vijf jaar geleden raakte de band onder de indruk van zijn drumkunsten en de energieke performance tijdens de première van The Young Beethoven waar hij 4 jaar deel van uit heeft gemaakt. Bram doet zijn auditie tijdens de Voorjaarsfeesten in Rietmolen, wordt als special guest aangekondigd en maakt indruk bij de band, haar crew en het publiek. Het klikt direct en na een kort gesprek wordt er geklonken op de nieuwe samenwerking.

2018 - Bram’s Gonna Leave The Building!

Bram geeft in de zomer aan bij nader inzien niet de volle 100% commitment te kunnen bieden aan Crystal Dream. Naast de band heeft Bram nog een aantal projecten lopen waar hij meer tijd voor vrij wil maken dan hij in eerste instantie had gedacht. Zowel Bram als Ruud spelen tot het eind v/h jaar totdat er een nieuwe drummer is gevonden en ingewerkt.

2018 - Oerol Sense Of Place

Na een fantastische 11e editie in 2017, keert de band voor de 12e keer terug naar het prachtige eiland Terschelling voor een outdoor en een indoor optreden in Bar Dancing Wyb! De band beleeft opnieuw een mooi avontuur.

2018 - U2 Experience

Het Metropool in Hengelo (Ov.), Bibelot Dordrecht, Het Bolwerk in Sneek, het Midzomernachtfestival in Nieuw-Amsterdam, Sterrebosch Wijchen, de Hoevedagen, Hootchiekoe, het Graspop Festival in Baflo, Loco Live Lievelde, het Bevrijdingsfestival in Doetinchem, de Feesttent in Echten, Delfstrahuizen, het Op Karakterfestival in Hengelo (Ov.), de evenementenhal in Delfzijl en Midsummer Margraten leveren stuk voor stuk memorabele U2 concerten en mooie herinneringen op.

2018 - Music Club Kampen XXL

Samen met DJ Jean en Mental Theo en de Party Squad back to the 90’s in een bomvolle Music Club Kampen.

2018 - De Graafschap Rock ‘n Soccer

De band is met grote regelmaat te zien en te horen op de Vijverberg. Voor de derde maal op rij speelt zij in de Supporterskantine in de Spinnekop voor een uitzinnige menigte superboeren.

2018 - Najaar

Kerstavond is de band traditioneel te zien in een bomvolle De Groes. Een dag later sluit de band bij het Raedthuys in Losser een fantastisch jaar af.

2019 - Rockin’ Roller Coaster

Crystal Dream kijkt terug op een intens jaar met mooie momenten. Er is hard gewerkt aan nieuw repertoire en de agenda toont een boeiende speellijst in alle delen van het land en zelfs daarbuiten (Duitsland, België en Spanje).

De band opent het jaar met een uitverkocht Nieuwjaars gala in Lichtenvoorde. Een mooie reeks nieuwe speelplekken en regelmatig uitverkochte evenementen siert de tourlijst van 2019. O.a. USRA Dronten, Kermis Groenlo, Koningsnacht IJsselstein, Koningsdag Beltrum, Peel Zonder Grenzen Meijel, De Kroezeboomfeesten Fleringen, Private Party Honselersdijk en De Saloon Hoek van Holland, de Domburg Open Air, De Vierdaagsefeesten in Nijmegen (Grote Markt), Schuurfeest Bierum, Grassparty Wijthmen en Leuven Aalten.

2019 - Wesley Gerrits Nieuwe Drummer Crystal Dream

De uit Nijmegen afkomstige Wesley Gerrits (30) bekend van o.a. The Dutch Jamiroquai en de bluesband Reddsome neemt de drumstokken over van Ruud en Bram. Na het jubileumconcert speelt de band een aantal oefensessies met Wesley. Na een kort gesprek wordt er geklonken op de nieuwe samenwerking en begint de band aan een nieuw hoofdstuk.

2019 - Oerol Sense Of Place Bar Dancing Wyb

De band beleeft opnieuw een mooi avontuur tijdens de 13e editie van het Oerolfestival op het prachtige eiland Terschelling. Zon, zee, strand, bosbessentaart, bunkerstelling Terschelling, twee te gekke optredens (indoor & outdoor) en fantastisch publiek bij Bar Dancing Wyb in Midsland.

2019 - Málaga Experience

Surprise act op een private party in een Moors kasteel op 300 meter hoogte met fantastisch uitzicht over de bergen. De band beleeft een onvergetelijke trip naar het Spaanse plaatsje Monda nabij Málaga in Hotel Castillo de Monda. Na België, Duitsland, Oostenrijk en Singapore (Azië) mag Spanje worden toegevoegd aan het lijstje buitenlandse tripjes.

2019 - Acoustic

Unplugged power op private party’s in o.a. Denekamp, Het Sportcafé in Dinxperlo, Beltrum, Sinderen, De Tol in Zelhem en de Brasserie en Barlounge in Varsseveld.

2019 - U2 Experience

Louter mooie herinneringen en memorabele U2 tributes in o.a. Teejater Naaldwijk, Café Beentjes Winkel (NH), Wunderland Rock Legends Kalkar (D), All Time Music Festival Veendam, Paaspop Schijndel, Oranjebal XL Renswoude, Openluchttheater Losser, Hemelse Dag Weerselo, Coverland, Hotel De Schout Denekamp, HOBNOB Festival, Buiting Live Paal (B), De Schuur Hoogmade en Dorpshuis De Alke Alteveer.

2019 - Wesley Neemt Door Privé Omstandigheden Afscheid En Geeft De Stokken Door Aan Joost Janssen

De band kijkt terug op een mooie maar helaas korte periode met Wesley. De uit Oosterhout afkomstige Joost Janssen (24) neemt de drumstokken over van Wesley.

2019 - With Or Without You - 15YOU2 Experience Mix

Crystal Dream covert ‘With Or Without You’ van de Ierse band U2 en steekt de song uit de jaren ’80 in een modern jasje. De song wordt uitgebracht als bonustrack in de aanloop naar het jubileumconcert 15 Years Of U2 Experience in de DRU Cultuurfabriek Ulft.2019 - Najaar

Traditioneel op Kerstavond akoestische klanken in een bomvolle De Groes in Zelhem.

2020 - Life Is What Happens To You, While You're Busy Making Other Plans - John Lennon

Begin januari maakt de band bekend na ruim 27 jaar een punt te willen zetten achter een succesvolle carrière in het cover-circuit. De band wil nog één jaar touren als viermansformatie en eind 2020 definitief stoppen.

Het belooft een topjaar te worden qua boekingen en speellocaties. Echter het coronavirus gooit roet in het eten van alle voorgenomen plannen.

De band heeft wekelijks contact met boekingsburo’s, festivals, zaalhouders, theaters, programmeurs en haar geluidsbedrijf om het maximale uit het laatste jaar te halen. Er wordt gekeken of geannuleerde optredens kunnen worden verschoven en alsnog in het najaar plaats kunnen vinden. De band houdt rekening met meerdere scenario’s.

Ook wordt besloten dat wanneer in het meest ongunstige geval het gehele jaar verloren gaat, alleen het afscheidsconcert nog plaats zal vinden wanneer dit weer mogelijk is. Er worden moeilijke maar weloverwogen keuzes gemaakt.

De overige optredens worden waar mogelijk ingevuld door de nieuwe opzet (duo) met nieuwe shows waar hard aan wordt gewerkt in de maanden ten tijde van de lockdown.

Het wordt een bizar jaar waarin de veerkracht regelmatig op de proef wordt gesteld met enerzijds emotioneel en financieel verlies en anderzijds ruimte voor nieuwe inzichten, ideeën en creativiteit. De rust afgewisseld met intensieve studiosessies brengen mooie dingen.

Er is ook tijd voor bezinning, terugkijken en het opruimen van ruim 27 jaar Crystal Dream. Het schept ruimte om te bouwen aan een nieuwe toekomst.

2020 - Teejater Naaldwijk

Het eerste weekend van het nieuwe jaar speelt de band tijdens het Nieuwjaarsconcert in het Westland een tryout van de 15 Years Of U2 Experience show in Dancing Teejater in Naalwijk.

2020 - Dancing Bruins Saasveld

Op de kop af twintig jaar geleden speelt Crystal Dream voor het eerst in Dancing Bruins where the weekend ends with a blast and lots of memorable gigs! Ruim 15 jaar is de band zo’n drie keer per jaar te zien en te horen op de zondagavond in de bandzaal van deze fantastische discotheek in het Twentse Saasveld. Eind januari speelt de band voor de laatste keer als band tijdens de 25+ Avond.

Na afloop proost op 20 Years Of Dancing Bruins en bedanken het publiek, de Staff, DJ’s en barpersoneel voor alle mooie herinneringen!

2020 - 15 Years Of U2 Experience - DRU Cultuurfabriek

Na de première in 2005 heeft Crystal Dream met succes langs de Nederlandse en een aantal buitenlandse zalen, het clubcircuit, uiteenlopende events en festivals getourd. De U2 Experience is in 15 jaar tijd uitgegroeid tot één van de meest gevraagde en zeer gewaardeerde U2 Tribute bands van Nederland. Het jubileum wordt gevierd met een op maat gemaakte productie in een tot aan de nok toe uitverkochte popzaal van de DRU Industriepark in Ulft.

2020 - Rockdown Deel I

Begin maart kondigt de regering de eerste lockdown aan en komen alle optredens tot en met September direct te vervallen. Er gaat een streep door de het eerste gedeelte van de afscheidstour. De teleurstelling is groot. Geen (O.a.) Oerol, Reurpopfestival, DKL Party, Achterlandfestival, Vierdaagsefeesten, Huntenpop en Heurnse Feest.

2020 - Bijzondere Optredens Coronacrisis Tijdens De Lockdown

De coronacrisis maakt het vrijwel onmogelijk voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn om een laatste mooie herinnering te maken. Toch slagen familie, vrienden en collega’s van twee bijzondere mensen die ernstig ziek zijn erin om een akoestisch optreden te organiseren in hun tuin. Het worden twee memorabele optredens en mooie ontmoetingen met twee lieve mensen en hun geliefden die samen dapper hebben gestreden in een oneerlijke strijd tegen de vreselijke ziekte kanker.

‘Soul love, this love won’t let you go, so long, angels of harlem’

2020 - 12,5 jaar Reurpop Festival boek

Exclusieve interviews met o.a. Bökkers, Vato Gonzalez en Suzan & Freek en ook Crystal Dream in een fraai vormgegeven boek waarin de herbeleving van alle mooie momenten met alle prachtige festivalgangers, lokale- en (inter)nationale artiesten, sponsoren en bovenal die fantastische club vrijwilligers die zij hebben meegemaakt is vastgelegd.

2020 - You’re The Best Thing About Me - Dance Mix 2020

Crystal Dream covert ‘You’re The Best Thing About Me‘ van de Ierse rockband U2 en brengt de song begin mei uit als bonustrack.

2020 - U2 Experience (Nieuwe Show)

In de maanden juli en augustus sluiten Marcel en Rues zich op in de studio om een nieuwe U2 show in elkaar te zetten. Een plan welke in eerste instantie pas in 2021 zou worden uitgevoerd wordt door de coronamaatregelen en de lockdown naar voren gehaald. Er wordt in korte tijd een mooi begin gemaakt wat smaakt naar meer.

Soundscapes, beats, analoge synthesizers, akoestische klanken, rockende gitaren, multipad en een ukelele verpakt in een dynamische show met de grootste hits van de populaire Ierse rockband U2. Een nieuwe benadering van het fenomeen tribute in een op maat gemaakte productie.

2020 - Coronaproof Optreden Spoorzicht Staphorst

De maatregelen van de regering maken het mogelijk om voor kleine groepen op te treden. In de zomer speelt het duo tijdens een mooie zomerse avond op een coronaproof terras van Café Spoorzicht in Staphorst.

2020 - Varsseveld Viert Klein Groots!

Ruim voor aanvang dikke rijen bij de ingang van Enzovoort en na de opening een bommetje vol terras tot aan het einde van de avond. Fantastisch publiek, een sfeervol terras in festivalsfeer en een perfect georganiseerde coronaproof optreden op een zomerse avond zonder enig incident en nul besmettingen.

2020 - Rockdown Deel II

Teleurstellend, maar begrijpelijk, wordt het verbod op grote evenementen in de eerste week van september verlengd. Dit heeft direct gevolgen voor de resterende ‘The Last Ride’ tourdata van 2020 jaar en het afscheidsconcert. Het afscheidsconcert wordt verschoven naar zaterdag 18 december 2021. Voorafgaand aan het afscheidsconcert worden 2 tot 3 optredens gepland in de maand december van 2021 op verschillende locaties met de volledige bezetting.

2020 - Openluchttheater Lichtenvoorde En Reurpop Slaan Handen Ineen

In het derde weekend van september organiseert het Openluchttheater Lichtenvoorde in samenwerking met Reurpop een openluchtprogramma. Voor ieder wat wils: op vrijdagavond cabaret, de zaterdag staat in het teken van pop en rock en de zondag wordt een kindermiddag. Het wordt een fantastische nazomer avond waarbij de band als duo de nieuwe shows presenteert. Een uitverkocht huis, enthousiast en dankbaar publiek en een prima sfeer zorgen voor een onvergetelijke herinnering.

2020 - Theaterkerk Bemmel - Rockin’ The Church!

Na een voorbereiding van amper twee maand komt alles bij elkaar tijdens de première van de nieuwe U2 show in een prachtig uitverkocht theaterkerk. Een dosis gezonde spanning, nieuwe speeltjes (o.a. ukelele, mondharmonica en een multipad), speelplezier, ontlading en fantastisch publiek zijn de ingrediënten voor een mooie en unieke avond in de Theaterkerk van Bemmel. De nieuwe show wordt goed ontvangen door de bezoekers en zowel band als crew zijn positief gestemd over de mogelijkheden met de nieuwe show voor de nabije toekomst.

2020 - Rockdown Deel III

Midden oktober wordt opnieuw een gedeeltelijke lockdown aangekondigd. De coronaproof optredens die gepland staan voor het najaar worden gecanceld en verschoven naar een nader te bepalen datum in het nieuwe jaar.

2020 - Electrical Storm - Bonustrack

Crystal Dream covert ‘Electrical Storm‘ van de Ierse rockband U2 en brengt de song in het najaar uit als bonustrack.

2020 - Talking In Your Sleep - Bonustrack

Crystal Dream covert ‘Talking In Your Sleep‘ van de Amerikaanse rockband The Romantics en brengt de song in het najaar uit als bonustrack.

2020 - Muzikaal Cadeau

Een week voor de harde lockdown in December worden akoestische klanken verpakt als muzikaal cadeau voor een lieve jarige dame in een corona proof setting. Wederom een optreden welke niet snel zal worden vergeten.

2020 - Angel Of Harlem - Promo Song (Ukelele Versie)

Crystal Dream covert ‘Angel Of Harlem‘ van de Ierse rockband U2 en brengt de song in het najaar uit als promo song voor de nieuwe U2 Experience.

2021 - One Year Of Lockdown

Een jaar van beperkingen, teleurstelling en onzekerheid. Maar ook een jaar van nieuwe mogelijkheden, energie en creativiteit. Maar liefst 9 songs, promovideo’s, nieuw eigen werk inclusief videoclip, een EP, een promo voor de nieuwe U2 Experience, twee volledig nieuwe shows en de succesvolle Walk On wandelconcerten zijn het resultaat van een jaar in lockdown.

Ondanks de vele maatregelen en beperkingen is het dit jaar mogelijk op een aantal locaties te spelen die zorgen voor memorabele momenten.

2021 - The Unforgettable Fire

Crystal Dream covert ‘The Unforgettable Fire‘ van de Ierse rockband U2 en brengt de song eind januari uit als promo song voor de nieuwe U2 Experience.

2021 - Every Breaking Wave

Crystal Dream covert ‘Every Breaking Wave‘ van de Ierse rockband U2 en brengt de song eind februari uit als promo song voor de nieuwe U2 Experience.

2021 - In The End

Crystal Dream covert ‘In The End’ van de Amerikaanse rockband Linkin Park en brengt de song uit als promo.

2021 - The Midas Touch

The Midas Touch is de eerste track van een reeks eigen songs die tot stand zijn gekomen in het Corona-tijdperk. De song wordt voorzien van een fraaie videoclip in samenwerking met Jeffrey Ruesink.

2021 - World Burn

World Burn is de tweede track van een reeks eigen songs die tot stand zijn gekomen in het Corona-tijdperk. De song wordt voorzien van een fraaie videoclip in samenwerking met Jeffrey Ruesink.

2021 - There Is No End

There Is No End is de derde track van een reeks eigen songs die tot stand zijn gekomen in het Corona-tijdperk. De song wordt voorzien van een fraaie videoclip in samenwerking met Jeffrey Ruesink.

2021 - The Spiral Of Silence (EP)

Crystal Dream brengt een EP uit met daarop een nieuwe track ‘Avalon’ plus drie eerder uitgebrachte tracks. De songs zijn te beluisteren en te downloaden op o.a. Spotify, Soundcloud, Deezer, en iTunes. De songs zijn voorzien van een videoclip en te bewonderen via het officiële YouTube kanaal van de band.

2021 - Acoustic

Unplugged power op uiteenlopende locaties en events. O.a. Enzovoort Kleintje Kermis Varsseveld, tijdens een bruiloft met een fantastische groep mensen in de Oranjerie Ruurlo, een bedrijfsevent bij Tico Tico Baarlo, Het Ouhrlokaal DRU Industriepark, Huntenkring en PV Dr. Jenny Careaz.

2021 - Uitvaart

Zingen en spelen op een uitvaart van een diehard U2 fan, concertgangster maar bovenal een mooi mens is wellicht één van de meest bijzondere, mooie en dankbare dingen die wij het afgelopen jaar hebben mogen doen.

We ontmoeten elkaar na afloop van een concert in Metropool Hengelo (Ov.) in 2018. Ze is ernstig ziek en wil graag nog één keer de sound van U2 live ervaren. Het wordt een memorabel optreden. We praten over haar ziekte, de liefde voor muziek en de band U2. We heffen het glas op haar en op de mooie avond. Als eerbetoon worden de songs ‘One’ en ‘All I Want Is You’ gespeeld tijdens de uitvaart.

2021 - U2 Experience Openluchttheater Winterswijk

Het blijft verre van droog, maar zowel band, crew als publiek genieten van een fantastische avond in een uitverkocht Openluchttheater in het Huininkmaatpark in Winterswijk.

2021 - Walk On Wandelconcerten Kasteel Slangenburg

Cultuur ontmoet natuur in een unieke ervaring op Landgoed Slangenburg.

Nog nooit was de band zo dicht bij haar publiek dan tijdens de wandelsessies op Landgoed Slangenburg. De verademing van de bossen, een muzikale wandeling en je mede-liefhebber van het werkelijke genieten.

Onderweg stoppen Marcel en Rues op bijzondere plekken om te luisteren naar een aantal songs van de Ierse rockband U2 en persoonlijke verhalen over de binding met Kasteel Slangenburg. De wandeling wordt afgesloten met een mini-concert in de boomgaard van het Koetshuis. De wandelconcerten blijken een succesformule gezien de tot nu toe uitverkochte edities en de positieve reacties. Mensen uit de regio, de personeelsvereniging van Zorgcentrum Dr. Jenny (Careaz), maar ook mensen uit o.a. Rotterdam, Otterlo, Groningen en Staphorst vinden de weg naar de bossen van Landgoed Slangenburg.

Volledig buiten de comfort zone en spannend op alle fronten genieten beide heren volop van deze uitdaging. Een fraaie collectie foto’s en nieuw promomateriaal geven mooi beeld van de ontspannen sfeer tijdens de wandelconcerten.

2021 - U2 Experience Teejater Tribute Night Naaldwijk

Rockin’ the wild Wild West. Ouderwets op pad naar het Westland. Louter mooie herinneringen aan Naaldwijk. O.a. tijdens de feestweek, later de shows in dancing Teejater en nu met de nieuwe U2 show. Lots of new songs in de set, enthousiast publiek en na afloop mooie reacties. Genoten van begin tot eind.

2021 - Afscheidsconcert The Last Ride Omgezet Naar Nieuwe U2 Experience

In juli is de band, door uiteenlopende omstandigheden, genoodzaakt ‘The Last Ride’ concerten inclusief het afscheidsconcert definitief te annuleren. Alle voorbereidingen en het verlangen om nog één keer met de volledige bezetting voor een uitverkochte zaal te knallen ten spijt. Het doet pijn het teleurstellende bericht te moeten delen, maar helaas is het wat het is. Naast veerkracht, doorzettingsvermogen en denken in oplossingen, moet je soms ook het lef hebben om te zeggen; tot hier en niet verder.

Elk einde is een nieuw begin.

Oprichters Marcel en Rues besluiten verder te gaan met Crystal Dream Acoustic, de nieuwe U2 Experience en het uitbrengen van nieuw eigen materiaal waarmee zij sinds september vorig jaar zijn gestart.

2021 - Rockdown III + IV

Rond juni lijkt de boel weer opgestart te kunnen worden. Amper een week verder wordt de entertainmentindustrie opnieuw stilgelegd door snel oplopende besmettingen. Eind november worden door nieuw aangekondigde maatregelen alle optredens van December verplaatst naar 2022. De teleurstelling is opnieuw groot, maar het is wat het is.

2021 - Lighthouses

In de aanloop naar een nieuwe EP brengt het duo aan het eind van het jaar de song Lighthouses uit. Lighthouses is de vijfde track van een reeks eigen songs die tot stand zijn gekomen in het Corona-tijdperk. De song wordt voorzien van een fraaie videoclip.

2022 - This Is Not The End

De band kijkt terug op een succesvol, creatief en productief jaar met bijzondere en mooie momenten!

Het begin van het jaar staat in het teken van nieuw eigen werk, videoclips en een tweede EP. Gaandeweg loopt de agenda vol met uiteenlopende events in alle delen van het land. Rond het voorjaar, zomer en najaar wordt er volop gespeeld.

2022 - Perfect Illusion

Perfect Illusion is de zesde track van een reeks eigen songs die tot stand zijn gekomen in het Corona-tijdperk. De song wordt voorzien van een fraaie videoclip.

2022 - War On Love

War On Love is de zevende track van een reeks eigen songs die tot stand zijn gekomen in het Corona-tijdperk. De song wordt voorzien van een fraaie videoclip.

2022 - IGNITE (EP)

Crystal Dream brengt een EP uit met daarop een nieuwe track ‘Sundays Child’ plus drie eerder uitgebrachte tracks. De songs zijn te beluisteren en te downloaden op o.a. Spotify, Soundcloud, Deezer, en iTunes. De songs zijn voorzien van een videoclip en te bewonderen via het officiële YouTube kanaal van de band.

2022 - Oerol Sense Of Place Bar Dancing Wyb

Zon, zee, strand, food, drinks, twee te gekke optredens (indoor & outdoor) en fantastisch publiek bij Bar Dancing Wyb in Midsland. De band beleeft opnieuw een mooi avontuur tijdens de 14e editie van het Oerolfestival op het prachtige eiland Terschelling.

2022 - Crystal Dream Acoustic

Privéfeesten, festivals, business events; Crystal Dream Acoustic is op uiteenlopende plekken te horen en te zien. O.a. Café Witkamp Laren, Enzovoort Varsseveld, De Heikamp Ruurlo, Almende College Ulft, De Duif Ruurlo, Café Goejje Meijel, Dute Beltrum, Café Zus Wijchen, Olliemölle Borculo, Achterland Festival, ELTV Eindhoven en Private Party in Braamt en Rekken.

2022 - U2 Experience

De nieuwe U2 show is te zien in o.a. Podium Gasthuiskerk Doesburg, DRU Poppodium Industriepark, Reurpop, Huntenpop, Metropool Hengelo (Ov.), Jacobskerk Winterswijk, Dancing Wyb (Oerol) Terschelling, tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, Stadsfeest Doetinchem en poppodium SplotsZ Roelofarendsveen.

2022 - Vierdaagsefeesten Nijmegen

Hot summer vibes, vier dagen knallen en volop genieten op de Grote Markt tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. De band speelt drie avonden akoestisch en sluit de vrijdagavond af met de U2 Experience.

2022 - The Second You Sleep

Crystal Dream covert ‘The Second You Sleep‘ van de Deense rockband Saybia en brengt de song in het najaar uit als bonustrack. De song wordt voorzien van een fraaie videoclip, opgenomen tijdens het Oerolweekend op Terschelling.

2022 - Walk On Wandelconcerten Kasteel Slangenburg Blijvend Succes

De verademing van de bossen, een muzikale wandeling en je mede-liefhebber van het werkelijke genieten.

De wandelconcerten blijven een succesformule. Uitverkochte edities en louter positieve reacties. Een unieke middag met zangkoor Abbey Wednesday, het personeel van Careaz Dr. Jenny, mensen uit de regio maar ook mensen uit o.a. Harderwijk, Oss, Geesteren, Zutphen, Leiden, Enschede, Hengelo (Ov.), Hooghalen, Hoek van Holland, Assen, Hilvarenbeek, Gorinchem en zelfs uit Zwitserland vinden de weg naar de bossen van Landgoed Slangenburg.

Nooit eerder was de band zo dicht bij haar publiek dan tijdens de wandelsessies op Landgoed Slangenburg.

De bijzondere wandeling blijft genieten.

2022 - Tuinconcert Kasteel Slangenburg

Na de succesvolle wandelconcerten op Landgoed Slangenburg een muzikaal eerbetoon aan de Ierse rockband U2 in de fraai ingerichte historische boomgaard van Kasteel Slangenburg. Perfect weer, hapjes, drankjes, een goeie vibe, dito sfeer, een uitverkocht huis en fantastisch publiek zorgen voor een onvergetelijke avond.

2022 - Xmas Bonustrack ‘Better Days’ Featuring Naomi (Remix)

Crystal Dream covert ‘Better Days’ van de Amerikaanse band Goo Goo Dolls in een nieuwe uitvoering en brengt de song uit als bonustrack. De track, eerder opgenomen in 2013, wordt aangevuld met nieuwe zangtracks, een akoestische gitaar en opnieuw gemixt en gemasterd.

2022 - Kerst Met Ballen

Traditioneel op Kerstavond akoestische klanken in een bomvol De Groes in Zelhem.

2023 - 30 Years Of Crystal Dream

Kort maar krachtig! Zo laat 2023 zich het beste omschrijven.

De laatste wandelconcerten, een nieuw album, een film en een jubileum- afscheidsconcert in één. Een heftig begin van het jaar, maar succesvol en memorabel op alle fronten.

2023 - Laatste Wandelconcerten Op Landgoed Slangenburg

A grateful journey comes to an end…

De laatste wandelingen vinden plaats in januari, februari en maart op het prachtige landgoed Slangenburg.

De wandelconcerten blijken een succesformule. Na ruim 20 uitverkochte edities, een aantal business events, mooie wandelingen, gesprekken en louter positieve reacties, kijken Marcel en Rues terug op een fantastische ervaring. De wandeling wordt bezocht door mensen uit de regio en erbuiten. O.a. Harderwijk, Oss, Geesteren, Schaijk, Rheden, Zutphen, Leiden, Enschede, Hengelo (Ov.), Hooghalen, Hoek van Holland, Zuidwolde, Assen, Hilvarenbeek, Gorinchem, Hazerswoude-Dorp en zelfs uit Zwitserland vinden de weg naar de bossen van Landgoed Slangenburg.

Naast de openbare wandelconcerten gaan de heren ook op pad met een aantal groepen.

O.a. Een unieke middag met zangkoor Abbey Wednesday, een personeelsuitje met Careaz Dr. Jenny, Corsogroep De Drankelingen en het personeel van Gemeente Bronckhorst.

Nooit eerder was de band zo dicht bij haar publiek dan tijdens de wandelsessies op Landgoed Slangenburg. Volledig buiten hun comfort zone en spannend op alle fronten genieten beide heren volop van deze uitdaging.

2023 - Crystal Dream ‘Seven’ U2 Songs On Spotify

In de aanloop naar het 30-jarig jubileum brengt de band een EP uit met daarop zeven eerder opgenomen songs van de Ierse rockband U2.

2023 - 30 Years Of Rock ‘n Roll - DRU Theaterzaal

Crystal Dream viert haar 30-jarig jubileum met een nieuw album, een film en een exclusief theaterconcert in de DRU Theaterzaal in Ulft.

Een muzikale ode aan het 30-jarig bestaansrecht van de band in een op maat gemaakte productie. Persoonlijke verhalen, anekdotes, klassiekers en een aantal songs die het duo nooit eerder speelde in een avondvullend programma.

2023 - World Burn (Album)

Crystal Dream brengt een nieuw studioalbum uit met 15 pakkende en sfeervolle songs.

Edgy gitaren, opzwepende drums, pompende baslijnen, 'Old School' synths en krachtige vocalen kenmerken het derde en tevens laatste studioalbum van de band.

De songs zijn te beluisteren en te downloaden op o.a. Spotify, Soundcloud, Deezer, en iTunes. Alle songs zijn voorzien van een videoclip, die te zien zijn via het officiële YouTube kanaal van de band.

De release vindt op unieke wijze plaats tijdens het 30-jarig jubileumconcert in de vorm van een film.

2023 - A Grateful Journey (Film) 75 min.

Maart '20 komt de wereld tot stilstand door het coronavirus.

Het is voor Marcel en Gerwin een periode die wordt benut met het bedenken, uitwerken en creëren van nieuwe shows, songs, video's, promo's, een aantal covers en waarin de 'Walk On' wandelconcerten tot stand komen.

Het resultaat...

Uitverkochte shows op uiteenlopende unieke locaties, ruim 20 uitverkochte wandelconcerten, drie EP's, een album, 25 video's, een film en een theaterconcert waarbij de band haar definitieve afscheid aankondigt tijdens het 30-jarig jubileum.

A Grateful Journey is een document geworden over twee jochies uit de Achterhoek die van hun dromen werkelijkheid hebben gemaakt en dertig jaar in een jongensboek hebben geleefd waarin alles draait om één ding: liefde voor muziek.

De film begint met een minidocu en loopt gaandeweg naadloos over in het conceptuele album 'World Burn'.

2023 - Crystal Dream Stopt Na 30 Jaar!

Crystal Dream stopt na 30 jaar en kondigt afscheid aan tijdens jubileumconcert.

Beste Dreamliefhebbers,

We hebben besloten direct na ons jubileumconcert definitief te stoppen.

Het is een ongelofelijke reis geweest en zijn ontzettend trots hoe ver we het hebben geschopt met Crystal Dream.

We hebben fantastische momenten gedeeld en mogen terugkijken op een lange, mooie en succesvolle periode met veel hoogtepunten.

Dit hadden we nooit voor elkaar kunnen krijgen zonder de liefde, steun en toewijding van ons publiek, onze partners, familie, vrienden, crew, buro’s, organisaties, zaalhouders, kroegbazen en alle mensen die de band een warm hart toedragen.

Dankzij jullie zijn wij op fantastische plekken geweest in binnen- en buitenland, hebben we muziek uitgebracht, opgetreden in uitverkochte zalen, discotheken, festivals, stadions, uiteenlopende events, theaters, kroegen, in voorprogramma’s gestaan van binnen- en buitenlandse acts van formaat, fantastische mensen ontmoet, een stortvloed aan belevenissen en ontelbare memorabele momenten mee mogen maken.

Woorden kunnen niet uitdrukken hoe dankbaar we zijn voor deze herinneringen.

Het zal voor altijd een bijzondere plek in ons hart hebben.

For the love of music!

Crystal Dream